Бр. 31 (2635), год. ХХХII, 14 - 20 септември 2021 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerПразник на стадион „Огоста“ за 100 години футбол в Монтана
Петьо ПЕТРОВ
Футболисти, треньори и ръководители от пет поколения бяха наградени по време на официалните чествания на 100-годишния юбилей на ФК Монтана. Събитието се състоя на стадион “Огоста” и очаквано се превърна в празник за всички присъстващи. Към тях се обърна кметът Златко Живков, който припомни накратко историята на клуба, благодари на всички участвали в писането и, а накрая призова с едноминутно мълчание и ставане на крака да бъде почетена паметта на онези, които вече не са между живите.
Гвоздеят на програмата бе демонстративната среща, в която един срещу друг застанаха ветерани, носили екипа на Септемврийска слава/Монтана до 1993 година и футболисти от отбора, който спечели промоция и за първи път участва в елитната “А” група през сезон 1994-1995 година. Първият тим игра в бяло и част от него бяха Слави Георгиев-Порфи, Дилян Иванов, Панталей Заков-Пантана, Веселин Игнатов-Чангата, Илиян Антонов-Карата, Димитър Димитров-Пикси, Валери Дилов и Митко Асенов, за формацията в синьо пък се пуснаха Виктор Георгиев, капитанът Владимир Арнаудов, Георги Иванов, Валери Борисов-Бирата, Трифон Георгиев-Зуека, Галин Славчев, Светлан Кондев и Венци Иванов. Съдийството също бе на високо ниво - в едната част от игрището ред въдворяваше Ваньо Данков, а в другата Панталей Младенов-Пършинга.
След “батковците” на терена излязоха и най-малките таланти от ДЮШ на Монтана. От това, което те показаха, зрителите могат да са спокойни - расте достойна смяна на тези, които предстоеше да бъдат наградени.
Плакет, сребърна значка на БФС и още редица артикули с емблемата на клуба връчи кметът Златко Живков на отличниците в 100-годишнината история на футбола в Монтана. Първо бяха наградени председателите и президентите, след това треньори, играчи, масажисти, служители и фенове.
Кметът на Монтана и президентът на ФК Румен Панайотов също получиха награди. За техния принос за развитието на футбола в България плакети на БФС им поднесе героят от САЩ’94 Бончо Генчев. С награди се вкючиха и председателите на Областните съвети на БФС във Видин и Враца Иво Марков и Милен Бельов. От ПФК Ботев (Враца), който също отбележи вековния си юбилей, изпратиха поздравителен адрес и специален плакет “100 години съперничество, партньорство, приятелство”.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso