Бр. 10 (2419), РіРѕРґ. РҐРҐVIII, 14 - 20 март 2017 Рі. | Начало | Регистрация | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerСАЩ не обръщат гръб на България
Американският посланик Ерик Сет Рубин се срещна с кмета на Монтана Златко Живков. Преди това той се включи в дискусия с възпитаници на гимназията с преподаване на чужди езици “Петър Богдан”.
Янка АПОСТОЛОВА
“Моята роля и отговорност е да противодействам на фалшивите новини, които казват, че Съединените американски щати обръщат гръб на България”. Това заяви в Монтана Негово превъзходителство посланикът на САЩ у нас Ерик Сет Рубин. В средата на седмицата той се срещна с кмета на общината Златко Живков. Преди това се включи в дискусия с възпитаници на гимназията с преподаване на чужди езици “Петър Богдан”.
В началото на разговора кметът Златко Живков направи преглед на отношенията между САЩ и България през последните седемнайсет години, от които Монтана има пряка полза и добре реализирани проекти в социалните дейности, екологията и образованието.
“Работя  активно с  фондация “Америка за България”, която започва нова инициатива. Основната й цел е икономическото развитие и разрешаването на социалните проблеми. Надявам се да привлечем повече американци тук и те да инвестират”, заяви посланик Рубин.
Фондацията “Америка за България” работи в момента за развитие на културния туризъм и според дипломата тази област тук има много голям потенциал. Ерик Сет Рубин определи като много впечатляващ технологичния парк в Монтана, който също е посетил.  
“Използвам всяка възможност да бъда в различните  региони на страната и да се запозная на място с проблемите на хората”, подчерта посланикът на САЩ.
С първия дипломат разговаряха и членовете на групата по речи и дебати в езиковата гимназия, които изключително успешно се представят на всички състезания. През миналата година те завоюваха първо и второ място в национална надпревара. В САЩ пък се включиха в дискусия със свои връстници, представи гимназистите директорът Пенка Ненкова. Какво е мнението на посланик Рубин за изграждането на стена по границата с Мексико, защо е решил да стане дипломат, ще вземат ли по-лесно българите визи за САЩ и как да бъде овладяно насилието в училище, бяха малка част от въпросите, зададени от тийнейджърите на Негово превъзходителство и на които той с удоволствие отговори. Американското и българското общество споделят едни и същи ценности като сигурност, мир, просперитет, демокрация и свобода, изтъкна дипломатът.
“Това са прекрасни деца, много вдъхновяващи и ние сме запознати с вашите трудности да ги задържите тук. Правим всичко възможно да ви помогнем”, каза след диспута посланик Рубин. 

| Вижте коментарите |Добавете коментар | Назад |

Title here!

Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso