Бр. 10 (2614), год. ХХХII, 6 - 12 април 2021 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerГЕРБ остава първа политическа сила в региона
ГЕРБ-СДС убедително води в областта на база 37,55 процента обработени протоколи. За коалицията вота си са дали 31,44 на сто от хората, отишли до урните. Това сочат данните на Районната избирателна комисия към 11,30 часа в понеделник.
Според междинните резултати, за ГЕРБ са гласували 6756 човека. За “Има такъв народ” вота си са дали 3 722 граждани, което е 17,32 процента от всички. Партията на Слави Трифонов изпреварва в областта БСП. За социалистите бюлетина са пуснали 3 515 човека или 16,36 на сто от отишлите до урните.1 148 граждани (5,34%) са предпочели коалицията “Изправи се. Мутри вън”. ДПС има 1 862 гласа (8,66%). 651 граждани са дали вота си за ВМРО. Бюлетините за останалите партии и коалиции са значително по-малко.
Всеки от трийсетте субекта, борили се за доверието на избирателите в областта, има някаква, макари незначителна подкрепа. Седем са гласувалите за “Благоденствие-Обединение-Градивност”, осем за “Нация”, девет - за “Граждани на протеста”, с двама повече за “Правото”, тринайсет за “Пряка демокрация”. 346 от избирателите в областта са заявили, че не подкрепят никого.
Ако резултатите не претърпят значителни промени, то четири партии биха си поделили петте депутатски мандата в област Монтана. ГЕРБ/СДС, която изпреварва значително опонентите си, вкарва двама народни представители. Това са Ирена Димова, която и досега беше в парламента и Илия Лазаров от СДС. БСП губи единия си мандат и в новото Народно събрание ще има един депутат от региона - Атанас Костадинов. Адвокатът Пламен Абровски, който води листата на “Има такъв народ” ще е представлява Монтана в парламента. ДПС запазва мандата си и Димитър Аврамов остава народен представител. Припомням, че това са данните от близо 38 на сто обработени протоколи. Според политици, ситуацията няма да се промени особено. (ЯА)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso