Бр. 10 (2614), год. ХХХII, 6 - 12 април 2021 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerЧерна хроника
Претарашена е
къщата на 45-годишна софийска жителка в Златия. Тя сама съобщила за кражбата в 15 часа на 3 април в Районното управление на МВР в Лом. Според сигнала, в дните от 7 март до събота неизвестен извършител е взломил входната врата на дома й, вмъкнал се и задигнал маслен радиатор, водна помпа “Вило”, декодер за ефирна телевизия, музикална уредба и други вещи. Нанесената щета е в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено, извършен е оглед и образувано досъдебно производство.
Проверени са
18 моторни превозни средства, 18 човека и 2 обекта.в хода на специализирана полицейска операция по опазване на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на РУ на МВР в Берковица на за времето от 9 ч. на 2 до 9 часа на 3 април. Установени са 11 нарушения, за които са съставени 4 акта и 2 фиша. В акция на територията на община Бойчиновци, в която се включили и жандармеристи, са проконтролирани 107 товарни и леки автомобила, 119 човека и 39 обекта. Констатирани са 5 нарушения, за които са наложени 2 акта и 3 глоби с фиш.
Горяла е в събота
къща в Мокреш. Изпепелен е гредоредът на сградата. Причината за пожара е строителна неизправност в комина.
Заловен е пиян
водач в Берковица. Управляваният от него автомобил с монтанска регистрация е спрян за проверка на 4 април около 2,15 ч. на ул.”Хаджи Петър Илиев” на изхода на бензиностанция, с посока на движение от ул. “Александровска” към паркинга на обекта. 26-годишният местен гражданин е тестван с дрегер, отчел алкохол в размер на 2,03 промила в издишания въздух. На нарушителя е съставен акт. Той еи задържан за 24 часа в полицейския арест на РУ Берковица. Другият силно почерпен шофьор е засечен в Монтана, минути след полунощ в неделя на ул. “Ал. Стамболийски” в района на финансово-стопанската гимназия. При извършената проверка с дрегер е установено, че водачът - 31-годишен монтански жител, управлява под въздействието на алкохол в размер на 1,90 промила в издишания въздух. Нарушителя е задържан е за срок до 24 часа.
Повалени са десет
железобетонни стълба в Расово, собственост на електроразпределителна компания. Инцидентът е станал на 1 април около 14,30 ч. При строително-ремонтни дейности 60-годишен шофьор с товарен автомобил със софийска регистрация, при управление по ул. “Гео Милев” в селото бутнал стълбовете и им нанесъл значителни материални щети. Направената проба за алкохол с техническо средство на водача е отрицателна. Извършен е оглед и образувано досъдебно производство.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso