Бр. 10 (2614), год. ХХХII, 6 - 12 април 2021 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerСтартира мярката за хуманно отношение към животните
Животновъдите подават документи от 8 април до 14 май в Областната дирекция на Държавен фонд “Земеделие”, след като предварително са си запазили час по телефон или електронна поща.
Фермерите, поели през 2017 г. доброволни петгодишни ангажименти, могат да увеличават броя на животните, одобрени за подпомагане в началото, както и да заявяват нова дейност или по мярката, без да поемат нов ангажимент. Животновъдите, които кандидатстват за първи път през настоящия прием, не поемат многогодишен ангажимент.
Стопаните предварително актуализират данните за отглежданите от тях животни в Системата за идентификация и регистрация Агенцията по безопасност на храните. Това включва както мястото на отглеждане, така и капацитета на обекта. За дребните преживни животни се изисква изрично да е посочено и тяхното предназначение.
Всички постоянни обори трябва да бъдат регистрирани. Стопаните предоставят копия на издадените удостоверения при подаване на заявленията за плащане по мярката. Необходимо е за временните животновъдни обекти, регистрирани на името на кандидата, в поле “Вид обект” в системата на БАБХ да бъде изрично посочено “пасище”, за да не се изисква предоставянето на удостоверение.
За телета и малачета е необходимо предоставяне и на съответните кантарни бележки във връзка с определянето на съответната категория за всяко животно. Ако не бъдат представени, ще се счита за теле/малаче от категория “над 220 кг”.
Фермерите, които искат да актуализират данни или да заявяват нови животновъдни обекти, трябва да предоставят становище, предварително издадено от БАБХ, за да докажат достатъчно осигурена свободна площ в обора. (ЯА)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso