Бр. 10 (2709), год. ХХХIV, 14 - 20 март 2023 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerРеспектираха апаши, иманяри, нарушители
Служители на реда и няколко държавни институции “окупираха” областта, заловиха апаши и иманяри, иззеха незаконни оръжия и алкохол, разкриха престъпления. Това е резултатът от реализираните мероприятия на 8 март за ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони.
При акцията на територията на РУ-Монтана са извършени проверки в кв. “Кошарник”, на адреси в областния град, Смоляновци, Брусарци, Василовци, Дондуково и Крива бара. Проверени са общо 123 моторни превозни средства, 194 човека, 33 души от криминалния контингент и 18 от сборищата им, 15 търговски обекта, 10 питейни и увеселителни заведения, 5 заложни къщи, 4 автоморги, сервизи и депа, 4 пункта за черни и цветни метали. Образувани са 4 досъдебни и 1 бързо производство. Съставени са 8 акта за нарушения и общо 7 предупредителни протокола по ЗМВР и констативни протокола на други органи. Задържани са двама граждани. От къща в Мадан са иззети незаконно притежаван пистолет и 13 патрона за късо огнестрелно оръжие. Установен е извършител на кражба на битови вещи и стопански инструменти от имот в Стубел, откраднатите вещи са открити и ще бъдат върнати на собственика.
От жилището на възрастен мъж от Черкаски са конфискувани предмети, наподобяващи културно-исторически ценности - с формата на монети, на звънче, лула, висулки, стрела и други, металдетектори, и незаконно притежавани ловни патрони.
В Сталийска махала е разкрит незаконен обект за дестилация и продажба на алкохол, помещавал се в бивш военен завод и стопанисван от местен жител. От имота са иззети 2 пластмасови бидона с около 100 литра алкохол, за които не е представен документ за заплатен акциз. Алкохолът е иззет. Установени са двама криминално проявени от Брусарци, единият от които рецидивист, извършили през февруари кражба на шоколадови изделия и сумата от 150 лева от магазин за хранителни стоки в Лом. Те признали за престъплението и върнали откраднатите пари. Заловен е и рецидивист, извършил задигнал вещи от къща в Сталийска махала. Сигналът е постъпил през февруари от възрастен жител на селото, който съобщил за отмъкнати електрически моторен трион и метален казан от имота му. Част от вещите са върнати на собственика. Незаконно притежавана ловна пушка и ловни патрони са иззети от къщата на мъж от Замфир.
В еднодневната операция, проведена на територията на цялата област, са участвали служители от трите полицейски управления, от секторите “Противодействие на криминалната престъпност” и “Противодействие на икономическата престъпност”, Зоналното жандармерийско управление, Териториална дирекция на Националната агенция по приходите, Българската агенция по безопасност на храните - Монтана и Държавното горско стопанство - Берковица. (АЯ)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso