Бр. 11 (2567), год. ХХХI, 17 - 30 март 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerБогослуженията не прекъсват във Видинска епархия
Всички храмове на територията на Видинска епархия да бъдат отворени и в тях да се извършват определените за светата Четиридесетница богослужения и молитвени последования. Това разпореди Негово Високо Преосвещенство видинският митрополит Даниил във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и опасността от заразяване с коронавирус - COVID-19. Богослуженията да не прекъсват, както и всеки преминал надлежна подготовка желаещ да пристъпи към Свето Причастие с Тялото и Кръвта Христови, да не му бъдат отказвани под предлог от страх от заразяване с коронавирус. Светите Тайни не могат да бъдат преносители на зараза или каквато и да е болест, а са лекарство за телесно и душевно здраве.
Болни, които не могат да посетят храма, при желание за Свето Причастие да бъдат причастявани със запасни Св. Дарове, като се вземат съответните мерки от свещенослужителите за това.
Всеки посещаващ храма да се отнася с необходимото внимание и отговорнст към здравето на околните.
Да се използват дезинфектанти и да се поддържа отлична хигиена. Подовете на храмовете да се почистват периодично със съответните препарати; иконите да се забърсват; килими, пътеки и други да се почистват редовно; столове, пейки и други места за сядане да се дезинфектират на няколко часа.
Да се поставят напоени с дезинфектант стелки на входовете на храмовете, които да се поддържат влажни през цялото работно време.
Болни да избягват посещение на обществени богослужения, като се отдадат на молитва и коленопреклонение в своя дом, за да не станат проводник за заразяване на други вярващи.
Свещениците да отправят усърдни молитви към Всеподателя Бога, “Който наказва и милва, допуска болести за наше вразумление и лекува”, за изцеление и безопасно преодоляване на това изпитание.
Призоваваме всички православни християни в епархията да не се поддават на страхове или истерия, а трезво да продължат своя духовен подвиг на покаяние, пост, молитва и дела на милосърдие и така да придобием и се утвърдим в мира и радостта на Възкръсналия от мъртвите Господ Иисус Христос.
Видинският владика Даниил призовава над всички Божието благословение.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso