Бр. 11 (2567), год. ХХХI, 17 - 30 март 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerЗатвориха автопазара, забраниха детските и спортните площадки
Значително по-строги мерки в борбата с коронавируса въведе кметът на Монтана Златко Живков. Със своя заповед той ограничава достъпът на хора до парковете, спортните и детските площадки. Затворени са нощните и увеселителните заведения, обособените за храна места в търговските обекти. Жителите на Монтана да ограничат до минимум излизанията извън дома без причина, призова Живков.
“Уважаеми съграждани, останете си в къщи! Животът и здравето на всички е по-важен от всичко друго. Бъдете отговорни! Не само заради нас, но и заради всички, които ни заобикалят“, апелира кметът.
Хората и юридическите лица да ползват електронните услуги на община Монтана, призова той. Работници от общинско предприятие “Чистота” извършват дезинфекция в целия град. Миенето на улиците започна от миналия месец и продължава, добави Живков.
“На всички банкомати, вендинг автомати, кафемашини да се извършва строга дезинфекция от собствениците. Всички превозвачи, в това число таксиметровите шофьори, да спазват строги мерки за дезинфекция на транспортните средства. Задължително е използването на лични предпазни средства и строга дезинфекция. Не смятам да се бия с родителите на децата, които посещават парковете. Фризьорски салони и козметични студия трябва да работят при спазване на висока лична хигиена, задължителна е дезинфекцията на работни места. Преустановява се дейността на СПА услугите. Преустановява се работата на автопазара в Монтана”, подчерта Живков.
От селските кметове е поискана информация за всички, които през последните седмици са се завърнали или сега се връщат от Западна Европа. В много от населените места има такива хора и те са поставени под карантина.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso