Бр. 2 (2651), год. ХХХIII,18 - 24 януари 2022 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerПодпомогнаха деца на полицаи
Апостол ЯНКОВ
Четири деца на починали свои колеги подкрепиха с 3180 лева служителите на Областната дирекция на МВР в Монтана. Средствата са събрани в рамките на традиционната Коледна благотворителна кампания, която се провежда за седемнайсета поредна година.
Директорът на ОДМВР старши комисар Бисер Йончев връчи по 790 лева на четиримата тийнейджъри. Средствата бяха разпределени между 16-годишната Елица и с година по-малкият й брат Димитър, деца на мл. полицейски инспектор от Участък Чипровци, 20-годишната Дария, дъщеря на починала служителка на РУ Вършец и 22-годишният Денислав от Берковица, син на починал служител. Бисер Йончев пожела мечтите им да се сбъдват в живота.
Елица и Димитър продължават средното си образование в Монтана, а по-големите от тях Дария и Денислав са студенти в столицата. Двете сестрички от Лом - 15-годишната Ния и 8-годишната Никол, които са дъщери на граничен полицай, загинал по време на командировка в тежка автомобилна катастрофа на пътя Бяла - Русе, получиха подаръците си от националната кампания по пощата - заедно с още 83 деца. Коледните изненади за тях са ваучер на стойност 1000 лева и подаръци, осигурени от три големи търговски вериги.
Благотворителната инициатива за децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари е целогодишна, средства се набират чрез кратък номер 1866 на трите мобилни оператора и 090051866 за Виваком. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 99 стотинки (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso