Бр. 2 (2651), год. ХХХIII,18 - 24 януари 2022 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЧерна хроника
Изгорели са
домашна посуда, дюшеци, завивки на 4 легла и част от подово покритие в помещенията на необитаема къща в Лехчево, собственост на 37-годишна жителка на област Видин. Нанесените щети са в процес на изясняване.
Разкрит е мъжът,
претарашил казана за изваряване на ракия във Вършец между 16 и 17,20 часа на 9 януари. Това е 36-годишен криминално проявен местен жител на кв. “Изток”. Той взломил дървен прозорец и проникнал в помещението, откъдето извършил кражба на 2 медни лули, с дължина около два метра всяка. Спипан е от дежурен автопатрул при направения обход на района в непосредствена близост до местопроизшествието. При проведените беседи с него той признал, че продал откраднатите вещи на свой съгражданин за 10 лв. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.
Хванати са двама
дрогирани шофьори за ден. На ул. “Николаевска” в близост до бензиностанция в Берковица е претърсен влекач “Мерцедес”, управляван от 46-годишен турски гражданин. В джоба на шофьорската врата са намерени и иззети две бели парчета от вещество с неустановен произход, с общо тегло 1,06 грама, което при направения полеви тест реагира на метадон. Дрогата е иззета за изследване. Шофьорът е задържан в полицейския арест за 24 часа. На пътя между Николово и Долно Белотинци е спрян лек автомобил “Ауди А4”, управляван от 46-годишна жителка на Долно Белотинци. Жената била видимо неадекватна, като отказала да бъде тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества, за което са й съставени актове. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, която извършила претърсване на автомобила и намерила наркотично вещество с тегло 5,7 грама, реагирало при наркотест на мета амфетамин. Нарушителката е задържана за денонощие.
Разкрити са апаши,
претарашили в дните от 19 до 21 декември, домът в берковския квартал “Раковица” на 36-годишна жителка. От жилището й била извършена кражба на неустановен брой килими, пътеки, одеяла, фритюрник и други дребни електроуреди. В хода на работата при проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на местното районно управление установили, че обирджиите са двама нейни съграждани. Те са криминално проявени и осъждани, на 27 и 20 години. Работа по случая продължава.
Спрян е в Смирненски
от служители на РУ Лом 25-годишен местен жител, който транспортирал с конска каруца незаконно добити дърва за огрев от вида “див орех”. След получена информация за съхранение на незаконно добити дърва служители на Участък Огоста извършили проверки в два частни дома в Долна Рикса и Славотин, при което установили незаконно съхранение на общо 2 кубика незаконна дървесина. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso