Бр. 2 (2651), год. ХХХIII,18 - 24 януари 2022 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe Trackerоригиналност на идеята и въображението в конкурса за коледна декорация
Мариета Христова
Деца от Монтана, Петрич, Русе, Сунгурларе, с.Лехчево, с.Овощник и с.Паничерево се включиха в конкурса за ръчно изработена коледна декорация, организиран от Младежкия дом. Сръчните участници бяха разделени в две възрастови групи - първа възрастова група от първи до четвърти клас и  втора - от пети до осми клас. На първо място в първа възрастова група журито класира осемгодишната Ивет Младенова. Тя е възпитаничка на V ОУ “Христо Ботев”. Втората позиция си поделят четвъртокласничката Рая Кирилова и третокласника Никола Иванов от монтанското Трето основно училище. Трети в класирането сe нареждат Рая Петрова, ученичка в VI СУ “Отец Паисий” и Цветомир Иванов от V ОУ “Христо Ботев”. Поощрителни награди получават Александър Попов от IV ОУ “Иван Вазов”, Мартин Росенов от II СУ “Н.Й.Вапцаров” и Илиана Методиева от с. Лехчево.
Осмокласничката Милица Миленова е първенец във втора възрастова група. Тя е ученичка в ПГСАКН “Проф.арх.Стефан Стефанов”. Втора награда бе присъдена на Женя Енчева от град Сунгурларе. Тя е на 12 години и е представител на клуб “Вълшебна нишка” към ЦПЛР ОДК. На престижното трето място се нареждат Владимира Тенева от ОУ “Д-р Петър Берон”, с.Овощник и Денислав Димитров, шестокласник в монтанското Четвърто основно училище. Поощрения се присъждат на Лили Христова от V ОУ “Христо Ботев” Монтана, Румен Христов и Галин Цветанов, петокласници в ОУ “Д-р Петър Берон”, с. Овощник. Специална награда за най-малък участник се присъжда на петгодишните Ралица и Сияна Иванови. Те са от ДГ №6 “Слънце”, град Монтана. Тъй като по регламент нямат право на участие в конкурса, журито единодушно реши да стимулира даровитите момичета. Целта е да не губят творчески дух, каквато всъщност е и идеята на конкурса.
Творческите изобретения на участниците бяха оценени от жури,  включващо  художника Николай Пенков, Румяна Белчева - ръководител на Клуб по приложни изкуства “Дорос” към Общински младежки дом и Нели Василева - глaвен експерт “Култура и вероизповедания” в Община Монтана. Те бяха изключително затруднени при избора на победителите. Основните критерии, които взеха предвид бяха оригиналност на идеята и въображението на участниците.
Призови места в първия онлайн мажоретен фестивал

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso