Бр. 1 (2650), год. ХХХIII,11 - 17 януари 2022 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerСтефан Григоров, Ани Стаменова и Мартина Псалтирова са победители в анкетата „Спортист на Монтана на 2021 година“
Стефан Григоров е Спортист №1 на Монтана на 2021 година. През изминалия сезон 27-годишният национал по борба класически стил стана шампион в кат. до 55 кг от ДЛП в София и ДЛОШ в Ловеч и спечели бронзов медал от силния международен турнир “Никола Петров”, проведен в Пловдив. За Григоров, който е състезател на СК Слава с треньор Детелин Костов-Бат‘Деко, това е петата му победа в анкетата на Общината, след 2011, 2012, 2013 и 2014 г. Изминалият сезон бе успешен и за завърналите се отново в родния си клуб Атлет Ариана Кузманова и Денис Димитров. В началото на юни Ариана спечели златен медал в тройния скок от държавния шампионат по лека атлетика, проведен на стадион “Ивайло” във Велико Търново, а на същото състезание Денис триумфира в спринта на 100 метра, като в началото на годината стана и републикански шампион и на 60 метра в зала.
Сред призьорите в анкетата са и три баскетболни националки Виктория Стойчева, Димана Макариева и Христина Иванова и централният блокировач Стефан Чавдаров, който също е национал, но по волейбол. Място сред десетте най-добри намериха още бронзовата медалистка от ДЛШ по бокс за девойки в Ботевград и ДЛОП в Русе Александра Руменова от най-младия монтански спортен клуб Спарта, състезателката по джудо и самбо Дебора Георгиева и каратистът Петър Петров.
В раздела “Приложно-технически спортове” състезателката по парашутизъм Ани Стаменова бе без конкуренция, а приза за “Най-перспективен млад състезател” отиде у Мартина Псалтирова. През сезона възпитаничката на КК Монтана‘2017 бе на почетната стълбичка във всички първенства и турнири, в които участваше, по карате при момичета родени 2009 година.
50 състезатели от 12 вида спорт бяха номинирани от своите клубове в анкетата Спортист №1 на Монтана на 2021 година. За тях своя глас дадоха 22 треньори, спортни деятели и журналисти. Заради пандемията с Covid-19 за втора поредна година официална церемония не се проведе, а в Общината кметът Златко Живков награди само най-добрите в трите категории, като победителят Стефан Григоров е на лагер на Белмекен с националния отбор на България и купата му получи неговият личен треньор Детелин Костов-бат‘Деко.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso