Бр. 13 (2761), год. ХХХV, 2 - 8 април 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЧерна хроника
Задържан е
за хулигански действия спрямо полицейски служители 47-годишен жител на Меляне. Дежурен автопатрул посетил сигнал за силна музика на частен адрес в ж.к. “Пъстрина”, където установили мъжа във видимо нетрезво състояние. При съставяне на акта униформените издали полицейско разпореждане, при което той започнал да се държи агресивно, не се подчинил, прибрал се в жилището си без тяхно разрешение и започнал да отправя закани срещу тях, да ги обижда и да ги псува през прозореца. При последвалото задържане оказал съпротива и не променил циничното си поведение.
Засечено е
транспортиране на незаконно добита дървесина в Септемврийци след сигнал за незаконна сеч и превоз на дърва. Служителите на реда извършили обход в селото. На ул. “Николай Петрини” бил спрян за проверка 53-годишен местен жител, който с кон и каруца превзвал сливови дърва за огрев, които били без контролна горска марка и превозен билет, удостоверяващи произхода им. На нарушителя е съставен.
Проведена е
в Монтана специализирана полицейска операция за установяване на лица, обявени за общодържавно издирване, както и за събиране на информация за местонахождението им. В хода на акцията са извършени проверки на 49 адреса, като са открити души с мярка “установяване на адрес”.
Арестуван е
24-годишен жител на монтанския кв. “Кошарник” за притежание на наркотични вещества. След получен сигнал полицаи установили в двора на посочения адрес в квартала мъжа. Като ги видял, той извадил от джоба на връхната си дреха полиетиленови пликчета и ги изхвърлил през оградата в двора на съседен имот. При извършеното претърсване на имота били намерени и иззети седем пликчета, тип ”спейсбек”, съдържащи 5,8 грама суха зелена тревна маса от вида “чай за пушене”. Дрога е иззета от жител на берковския кв. “Раковица” в хода на специализирана полицейска операция. Подаден е сигнал, че 21-годишният младеж носи наркотици. Засечен е пред входа на жилищен блок в града. При извършения му личен обиск са иззети полиетиленова свивка с тегло 0,410 грама, съдържаща бяла бучка с неправилна форма и полиетиленов плик тип “спейсбек” с бруто тегло 0,210 грама, съдържащ суха зелена тревиста маса, за които задържаният заявил, че са съответно амфетамин и така наречения “чай за пушене”.
Съставен е акт
на 34-годишен ломски жител, шофирал нерегистриран по законния ред лек автомобил. На ул. “Трети март” е спрян неговият “Опел Астра”. При проверката е установено, че колата е с прекратена регистрация, тъй като новият му собственик не го е регистрирал в двумесечния законоустановен срок.
Работят по
разкриването на кражба на монети, извършена от лекарски кабинет в града полицаите от Бойчиновци. Апашът е взломил прозорец в сградата на бившата поликлиника и задигнал парите. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване.
Служители на
районното управление в Монтана издирват неизвестен, задигнал пари от ветеринарна аптека в областния град. Той с твърд предмет разбил входната врата на обекта и противозаконно отнел 155 лева.
Работят по
разкриването на крадец криминалистите от Монтана. На 28 март около 1 часа в центъра на областния град с твърд предмет била взломена входната врата на търговския обект и са откраднати 15 стека цигари с неустановена към момента марка. Сумата на нанесената щета е в процес на изясняване.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso