Бр. 2 (2558), год. ХХХI, 14 - 20 януари 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerРазминаваме се с режима, засега
Около 11, 3 милиона кубически метра вода има в язовир “Среченска бара”, откъдето черпят питейна течност трийсетина селища в Северозапада. Обемът му в момента е обичаен за това време на годината, смятат специалисти. Хората се надяват, че режим на водата няма да има.
Максимално в хранилището може да има 15 милиона кубика вода. Това количество обикновено се достига през пролетта, когато започне снеготопенето. Според дългосрочните прогнози, които не са особено точни, се очаква и февруари да бъде сух. Сняг може да падне по високите места.
Жителите на региона очакват, все пак зимата да влезе във владенията си, за да бъде избегната евентуална водна криза. Според управителя на Ви К Монтана инж. Валери Иванов, дружеството се намира в златната среда на фона на останалите в страната. До 2021 година в реконструкция и водоснабдяване ще бъдат инвестирани 4,8 миилона лева. Предприемат се мерки за намаляване на течовете на питейна вода. Съвместно с Регионалната здравна инспекция се осъществява постоянен мониторинг на качеството на питейната вода.
Икономическа полиция проверява изпълнението на бизнес плана и организацията в дружеството по разпореждане на Главна прокуратура, потвърди заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана комисар Димитър Мишонов. Припомням, че 51 процента от него е собственост на държавата и 49 процента на десет от общините, изключение е Берковица. Фирмата стопанисва и управлява хидровъзел “Среченска бара”. Към него действат помпена и пречиствателна станции.
ВиК-Монтана поддържа, експлоатира и стопанисва водоснабдителните и канализационни мрежи, системи, съоръжения и пречиствателни станции в 99 населени места в 10 общини на територията на областта. (МП)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso