Бр. 2 (2558), год. ХХХI, 14 - 20 януари 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerКрадците огладняха след празниците и се разщъкаха
Апостол ЯНКОВ
Апашите се активизираха в първите дни на януари. Само в първата седмица на месеца те ошушкаха десетина къщи в региона. Крадат всичко, включително акордеони, става ясно от полицейския бюлетин на Областната дирекция на МВР в Монтана.
Без казан за ракия останала 82-годишна пенсионерка от Разград. Неизвестен извършител отключил катинар на мазето й и го задигнал на 9 януари. 45-годишна монтанчанка сигнализирала, че същия ден между 8,30 и 16,30 часа апаш взломил дървената входна врата, проникнал в жилището й и извършил кражба на таблет “Хуауей”. В нощта срещу 9 януари е опразнена двуетажната вила на общината във Вълчедръм, стопанисвана от ловно-рибарско дружество. Крадецът с техническо средство разбил катинари на входни врати и задигнал всичко, което хванало окото му - музикална уредба, водна помпа бибо за теглене на вода, 10 литрова газова бутилка и други вещи, които са в процес на изясняване.
На 8 януари 63-годишен монтански жител отишъл до бащиния си дом в Сливовик и го заварил претарешен. Неизвестният потрошил три катинара на входни врати на къща, кухненска и стопанска постройка и задигнал акордеон, медна пръскачка, и електрически проводник с дължина 50 метра. Конкретно в този случай извършителите са задържани. Същия ден 74-годишен врачанин съобщил в полицията, че от негов имот в Лехчево са отмъкнати три телевизора, ъглошлайф, перфоратор, моторен трион. Апашът използвал техническо средство или специален начин за отваряне на входната врата.
На 6 януари 56-годишна жителка на Долни Цибър се оплакала, че от къщата й в Игнатово са отмъкнати телевизор “Хитачи” 32 инча, електромотор, помпа и отоплителна електрическа печка “Примо”. Стойността на отнетите вещи е в процес на изясняване. В жилището й е крадецът се вмъкнал след като счупил прозорец. 
Медковските полицаи спипали трима местни мъже, опразнили три къщи в общината, собственост на жител на Божурище и двама монтанчани. В единия имот била взломена метална решетка на входна врата на кухнята и са отнети печка на твърдо гориво, 3 дървени маси, 2 дървени стола, телевизор, матрак за спалня, две черги и килим. В другия апашите преминали през неукрепен отвор в таванско помещение и взели велосипед, 7 кг захар, 7 кг бяло брашно, 5 литра олио, а от мазето откраднали 10 буркана с компот, 10 кг картофи, както и детски велосипед.  Те взломили три катинара на входни врати на къща, кухненска и стопанска постройка, откъдето откраднали акордеон, медна пръскачка, електропроводник с дължина 50 метра. Апашите, тарашили наред имоти, са стари познайници на полицията. 39- годишният е рецидивист, а останалите двама, на 28 и 18 години, са криминално проявени. Те действали в различно съучастие. Част от откраднатите вещи са намерени и върнати на собствениците. Най-възрастният и най-младият са задържани за денонощие.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso