Бр. 2 (2558), год. ХХХI, 14 - 20 януари 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerБум на пътните инциденти в областта
Апостол ЯНКОВ
Осемнайсет човека са загубили живота си в тежките катастрофи по пътищата на областта през изтеклата година и това е два пъти повече спрямо 2018 г. Други 226 са пострадали. Кървавите произшествия са 175, сочат данните на пътна полиция.
Регистрираните тежки пътнотранспортни произшествия в Монтанско са с 41 повече спрямо 2018 г., а ранените - с 47 повече, показва равносметката. На лице е значително утежняване на обстановката, коментира началникът на Пътна полиция главен инспектор Елвис Иванов. Най-много инциденти са станали по направлението Берковица-Лом и по Е-79.
“Големият брой тежки катастрофи се дължи на много повишената интензивност на движението. Трафикът на тирове по Е-79 е десетки пъти по-голям”, каза той.
Най-много хора - петима, са загинали при челен сблъсък между моторни превозни средства. Тук са и най-многото ранени - 40 души. Заради преобръщане на автомобил извън пътя са загубили живота си 4 човека. Простата аритметика показва, че половината от всички жертви са дадени при тези два вида катастрофи. Най-много са пътните инциденти от типа преобръщане извън пътя - 24, следва челен сблъсък 18, с два по-малко са удар в дърво.
“Несъобразената скорост остава за поредна година основното нарушение, довело до тежки пътнотранспортни произшествия. По тази причина са станали 88 катастрофи с единайсет загинали и 120 ранени граждани”, подчерта началникът.
В два от всеки три дни на изминалата година са засичани в региона пияни шофьори. Седналите зад волана след употреба на алкохол са 218. Почти всеки ден е установяван по един неправоспособен водач (343). Други 36 са управлявали автомобили дрогирани. Срещу 96 от нарушителите са образувани бързи производства.
“Общо 26 390 нарушения са констатирани по пътищата в Монтанско за периода. За тях са написани 7410 акта и 4478 фиша. Електронните фишове наброяват 12 662, което означава, че около половината контролна дейност се осъществява с автоматизирани технически средства”, посочи Иванов.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso