Бр. 2 (2558), год. ХХХI, 14 - 20 януари 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerБлагодетели помогнаха на 400 бедни и страдащи в Монтанско
Камелия АЛЕКСАНДРОВА
Социалната кампания на фирма- доставчик на интернет в Монтана приключи, съобщи инициаторът Камелия Евгениева. “За Коледа и Нова година бяха събрани 2275,3 лева. С тях бяха подпомогнати четиристотин човека, за които събрахме пари, купихме хранителни продукти, опаковахме ги, разнесохме ги по домовете. Някой от тях без ток, други без вода, трети без надежди. Четиристотин различни съдби и никакво разделение на мъката - тя се оказа еднаква за всички...” каза Евгениева.
Илия, на 67 години, живее сам в порутена сграда (подобие на къща) с 50 лева на месец. 50 лева! Илия беше усмихнат, а ние плакахме, защото акълът ни не го побира... Плаща ток и вода на държавата с тези 50 лева и оцелява някак си. Там е и е реален.
Петър, на около 70 години, сам, гледа свой далечен роднина - неподвижен. Готви му, пере му и го къпе, храни и преоблича, защото няма кой друг. Петър не е лекар, но спасява човешки живот, всеки ден!
Йордан, на 70 и няколко, сам, целият е черен, мръсен. Кметският наместник се шегува, че бял ще го види чак на пролет. Прибира чувала с хранителни продукти и ни подава руло - да ни почерпи, че сме се сетили за неговото съществуване. Без доходи, без роднини, без зъби, но с голямо сърце...
Дядо Добри, на 76 години, живее сам в най-крайната порутена постройка в селото, която е негов дом... Чака ни с нетърпение, защото знае от кмета на селото, че днес ще дойдат едни хора, които освен храна ще му подарят и внимание - нещо, което му липсва последните 5 години откакто собствената му дъщеря заминава в Испания и не се сеща повече за него. Усмихнат до ушите ни кани вътре да видим неговите 2 стаи, в които живее. Не, не в които живее, а в които оцелява...
Сашо, на 64 години, горд българин, който дори не иска да приеме помощ, въпреки че трудова злополука отнема и двата му крака и сега е в инвалидна количка и въпреки малкото пари, с които разполага за храна и лекарства. Живее сам и му е доста трудно да се обслужва. Добре, че е негов приятел от детството, който живее в близост и му помага, за да успее да преживява ден след ден... Не може да излиза навън, защото къщата няма пригодени условия за инвалиди. Може единствено да се надява.
Нели, на 38 години. Самотен родител на вече само едно дете, след като съдбата й отнема другото веднага след раждането. Сама гледа 10 годишното си дете, което е в кома от 20 дни и е поставено на командно дишане.
Благодарение на успеха на кампанията “Подари Грижа“ осъзнахме, че трябва да направим нещо повече, доста по-често и с много любов. Заявяваме, че няма да спрем дотук, а ще продължим, каза Камелия Евгениева.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso