Бр. 2 (2558), год. ХХХI, 14 - 20 януари 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerПодобряват спортната инфраструктура
Фитнес на открито правят в берковския парк “Свети Георги”. Около спортно игрище в града обособяват модерна детска площадка. Това предвижда проект на местната инициативна група “Берковица-Годеч”, с който общината кандидатства по Програмата за развитие на селските райони.
Два са обектите, планирани в предложението. За парка се предвижда доставка и монтаж на нови елементи, комбинирани с кътове за отдих, детски съоръжения, съоръжение за катерене, тенис на маса и спортна площадка с фитнес на открито. На спортното игрище на ул. “Даме Груев” ще бъде изградена площадка за деца от 3 до 12 години. Тя ще бъде разположена на площ от 660 квадратни метра. Върху нея ще бъдат монтирани клатушки, люлки, пързалки, пясъчник, тунел, къщичка, пейки, беседка, кошчета за битови отпадъци. За настилка се предвижда ударопоглъщащи плочи, съобразена с безопасните зони за падане от уредите. Един метър ще е височината на оградата й.
Стойността на проекта възлиза на 92 390 лева. С реализацията му ще се подобрят условията за живот на населението чрез осигурен достъп до спортни и свързани със свободното време и отдиха услуги, смятат от кметския екип.
Припомням, че в последните дни на миналата година държавата отпусна 1 милион лева за основен ремонт на моста “Лонджата” и подпорните стени към него, както и за реконструкция на ул. “Добруджа” след подмяна на водопровода. За рехабилитация на общинската пътна мрежа са отпуснати от кабинета целево 300 000 лева. От Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане е одобрен допълнителен трансфер от 332 600 лева за почистване на коритата на реките в Замфирово и Гаганица. (МП)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso