Бр. 24 (2580), год. ХХХI, 30 юни - 6 юли 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerС 3 милиона обновяват ключови монтански улици
Аделина ЙОРДАНОВА
Около 3 милиона лева инвестира в основните ремонти на четири големи улици през тази година Монтана. Реконструкция е планирана за ул. “Никола Вапцаров”, ул. “Неофит Бозвели”, бул. “Арнолди” и ул. “Диана”, каза кметът Златко Живков.
В разгара си е работата по ул. “Никола Вапцаров”. Напълно преасфалтиран ще бъде участък от 1 километър. “Преди 20 години, когато станах кмет, това беше първият ремонтиран участък. Сега освен улицата, ще бъдат оформени и паркингите по ул. “Христо Смирненски”, ул. “Доктор Торосян”, ул. “Йордан Цеков” и ул. “Асен Златаров”. Те са на местата на незаконните постройки. Ще бъде обновена и прилежащата инфраструктура”, поясни кметът.
Ул. “Никола Вапцаров” води към три от гъсто населените квартали на Монтана - “Пъстрина”, “Изгрев” и “Мала Кутловица”. Очаква се скоро да приключи и рехабилитацията на ул. “Неофит Бозвели”. Тя дълго беше отлагана заради неясния подземен кадастър, особено захранването на фонтаните. Очаква се тя, както и “Н. Вапцаров” да са готови до 10 юли.
“По ул. “Неофит Бозвели” се подменя водопроводът, който беше етернитов и не бе включен във водния цикъл. Положен бе газопровод и част от домовете се газифицираха. По нея също ще бъде обновена прилежащата инфраструктура.”, уточни Живков.
След 10 юли започва и основният ремонт на бул. “Арнолди”, който разделя първите две части на ж. к. “Младост”, където живеят 18 хиляди души. Булевардът е изключително натоварен. “Бул. “Арнолди” след обновяването ще е двупосочен, четирилентов, разделени с ивица. Вероятно ремонтът ще струва около 900 хиляди лева. Очаква се да приключи до края на август”, добави той.
За септември е предвидена модернизацията на ул. “Диана” в индустриалната зона на областния център. Това е локалното платно на стария околовръстен път. Улицата е изключително важна за бизнеса, защото в района има десетки фирми.
“Основният ремонт на тези четири улици и прилежащата инфраструктура ще струва около 2,8 милиона лева, заедно с оформянето на подходите сумата ще стигне 3 милиона лева. Но това е начин да отстраним проблемите на ключови места в Монтана”, обобщи Златко Живков.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso