Бр. 24 (2580), год. ХХХI, 30 юни - 6 юли 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerKoрнелия Нинова в Монтана:
“Време е от многото приказки за спасение на Северозапада да се премине към действие”
“Законът за Северозапада ще бъде внесен до края на юли месец. Предвиждаме специален дър-жавен инвестиционен фонд от 100 милиона лева, който да подпомага развитието на най-бедния район в ЕС независмо кой управлява в България. Целта ни е да насърчим малкия и среден бизнес, публично-частни партньорства, майчинството, образованието, земеделието, кадровия проблем. За нас това е въпрос на Национална сигурност. Нужен е специално насочен пакет мерки и механизъм към този район. Този фонд ще касае петте области - Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч и ще бъде ключов за справяне с демографската криза” .Това заяви пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова в петък в Монтана. Тя бе гост на общинската конференция и бе номинирана за председател на партията. Камелия Трифонова за трети път спечели гласовете на съпартийците си за лидер на местната структура. Избрани бяха и делегати за 50-тия конгрес на БСП.
2400 човека членуват в областната организация на БСП - Монтана, отчете председателят Пламен Младенов. Досега са проведени събрания в 6 общини, остават още 5.
Нинова даде много добра оценка на дискусията по различните секторни политики по стратегията за Северозапада в Монтана. “За хората в БСП това е дълго жадуван законопроект и те имаха много предложения по него”, обяви лидерът на партията. Според нея добри са здравните мерки на правителството, но “антикризисните мерки, свързани с коронавируса, са били недостатъчни и са генерирали само безработица, задълбочваща се бедност и увеличаване на неравенствата.”
Във връзка със Закона за социалните услуги Нинова заяви, че партията остава против възлагането на социални услуги на частни лица и смята, че тази дейност трябва да остане в правомощията на държавата и общините, гласували “въздържал се” при обсъждането на проекта, защото очаквали да се променят още някои текстове. (МП)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso