Бр. 30 (2439), РіРѕРґ. РҐРҐVIII, 1 - 14 август 2017 Рі. | Начало | Регистрация | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerСлужители и работници на ВиК готови на протести
Аделина ЙОРДАНОВА
Синдикалните организации във ВиК-Монтана ще протестират, ако бъдат предприети промени в ръководството на дружеството. В отворено писмо до премиера Бойко Борисов, регионалния министър Николай Нанков, областният управител Росен Белчев и кметовете на десет общини структурите на КТ “Подкрепа” и КНСБ  в дружеството заявяват, че “са готови да се противопоставят на всяко несъобразено с обективните факти кадрово решение”.
До това предупреждение се стигна след изказване на Николай Нанков в парламента. Депутатът от БСП д-р Илиян Тимчев зададе актуален въпрос за предприетите по повод замърсената с арсен вода в Кобиляк, Громшин и Бели брод мерки. Министър Нанков уточни, че предстоят промени в управлението на ВиК - Монтана. Ръководството има пропуски, а евентуални смени биха осигурили по-добри резултати.
“От 27 април, от когато са първите предписания на Регионалната здравна инспекция, ВиК ги изпълнява всичките. Направена е дезинфекция на водоема и на мрежата. Ежеседмично се прави анализ на водата в трите села. В края на юни следват нови предписания за ограничаване ползването на вода за питейни нужди и приготвяне на храна, осигуряването й с водоноски и да се проведе проучване за установяване на причините за завишените стойности на арсен. Това правим и в момента”, поясни директорът на дружеството Валери Иванов.
Вече има становища от Университета по архитектура, строителство и геодезия, Басейнова дирекция и БАН относно замърсяването на водоема с тежкия метал. Според специалистите, проблемът е от 70-те години на миналия век, добави той.
В отвореното си писмо синдикатите посочват, че не им е известно “РЗИ - Монтана да са правили преди предписания по повод завишен арсен на същите населени места и това да е оценка за мениджърския екип на дружеството”. В него те изтъкват, че “Обсъжданията в публичното пространство за евентуалното отстраняване на управителя на търговското дружество е посрещнато с ясна и категорична позиция от страна на работниците и служителите, които недвусмислено изразяват несъгласието си с коментара на г-н Нанков по отношение професионализма на мениджърския екип на “В и К” ООД - Монтана. Тези изявления се отразяват крайно неблагоприятно върху производствената дейност на дружеството, а също така върху неговата финансовата и икономическа стабилност”. Хората са категорични, че застават зад сегашното ръководство и провежданата управленска политика, както и че са готови да се противопоставят на всяко несъобразено с обективните факти кадрово решение.

| Вижте коментарите |Добавете коментар | Назад |

Title here!

Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso