Бр. 30 (2439), РіРѕРґ. РҐРҐVIII, 1 - 14 август 2017 Рі. | Начало | Регистрация | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerМонтана иска близо милион от ФЛАГ
Аделина ЙОРДАНОВА
За работата по консервацията на ранно-християнската базилика в подножието на античната крепост край Монтана са нужни 202 754 лева
Кредит в размер на почти 960 000 лева иска от фонда за органите на местното самоуправление в България община Монтана. Парите от ФЛАГ са необходими за междинните плащания по четири проекта, които се изпълняват в момента по Програмата за трансгранично сътрудничество със Сърбия, обясни заместник-кметът Тихомир Антонов.
Монтана подобрява спортната инфраструктура съвместно с местната управа във Враня. Тук сега се строят две помощни игрища в спортния комплекс “Огоста”. Терените са за развитието на детско-юношеския футбол в града. Средствата, които общината получава възлизат на 646 375 лева. За да бъдат разплатени строителните работи са нужни оборотни средства. Затова се иска заем от 244 177 лева.
За нова медицинска техника и за модернизация на неонатологичното и родилното отделение на областната болница предвидените пари са 388 290 лева. Проектът е на фаза обществена поръчка и се очаква доставчикът на техниката да бъде избран в средата на септември. В него са заложени и цикъл обучения. Необходимият кредит възлиза на 157 774 лева.
Други 202 754 лева са нужни за работата по консервацията на ранно-християнската базилика в подножието на античната крепост край Монтана. Възстановителните дейности стартираха, идеята е да да приключат още през есента. Проектът е с Пирот и е на стойност 566 066 лева, като 197 031 лв. е съфинансирането от страна на общината. Той е поредната фаза от усилията на местната власт за подобряване на културната инфраструктура и опазването на културно-историческото наследство.
По трансграничната програма в Монтана вече е доставена подвижна сцена за Драматичния театър. Целият проект е за 593 436 лева. Те са и за посещение в най-голямата градска община на Ниш-Медиана, на четири наши фолклорни групи. Съставът на театъра също ще има представление там. За да се разплати с доставчиците, на местната управа й трябват 349 639 лева.
“Очакваме ФЛАГ да одобри искането ни и работата ни да продължи без проблем по реализацията на тези проекти. Щом бъдат верифицирани направените от нас разходи, ще възстановим парите”, подчерта заместник-кметът.
В момента Монтана изплаща заем в размер на над 6,6 милиона лева към ФЛАГ. 600 000 от тях са за два проекта по оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”. 6 милиона лв. са отпуснати за разплащания по водния цикъл, които се изпълняват по погасителен план. Остава и последната вноска по “Зелена и достъпна градска среда”.

| Вижте коментарите |Добавете коментар | Назад |

Title here!

Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso