Бр. 31 (2537), год. ХХХ, 13 - 19 август 2019 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerПредлагат известни имена за общински кметове
Осем са номинираните за кмет на Монтана от местната организация на ГЕРБ. С най-много гласове е общинският лидер и областен управител Росен Белчев. След него са народните  представители Дилян Димитров и Ирена Димова. Издигнати са още общинските съветници Станимир Стоев и Александър Ангелов, заместник-областният управител Нина Петкова и заместник-кметът на общината Станислав Станоев, както и Десислава Кръстева, която е социален експерт. Никой от номинираните не си е направил отвод.
Настоящият кмет на Вършец Иван Лазаров е номинацията на ГЕРБ за този пост на вота през есента. Той е направил много за общината, променя я към по-добро, успешен управник е - смятат местните.
В Берковица най-много са номинациите за Димитранка Каменова, която бе начело на общината между 2011 и 2015 година. Предложени са още няколко души - Ваня Каменова - ексшеф на Регионалната дирекция по горите, бившият депутат Петър Якимов и Пламен Дончев - военен от резерва. Отвод са си направили общинският председател на ГЕРБ Гроздан Генов и Виктория Недкова.
Светлин Сретениев в Бойчиновци е предложен за трети мандат. Кандидатурата му е подкрепена единодушно. Отвод си е направил Славей Костодинов, който бе кмет преди 2010 година. За да бъдат спазени правилата, на Изпълнителната комисия на партията ще бъде предложен той и бившият председател на Общинския съвет Мария Димитрова.
От Лом предлагат за кмет на общината отново настоящият градоначалник Пенка Пенкова, д-р Георги Гаврилов и Милена Тодорова, която е изпълнителен директор на фирма в града. Тя е предложена от гражданска квота. Най-много номинации е събрала Пенкова.
В Якимово е издигнат само един кандидат - действащият кмет Георги Георгиев. По една номинация са направили още две общински организации. Членовете на ГЕРБ в Георги Дамяново са предложили, заместник-областният управител на Монтана Нина Петкова да е техният кандидат за кмет. Сега начело на местната управа е Цветелина Александрова, която няма да участва в надпреварата през есента. Александрова “наследи” поста от областния координатор на партията Дилян Димитров.
ГЕРБ - Чипровци предлага само настоящият градоначалник Пламен Петков да се състезава на вота през есента. През последните четири години миньорската община се промени значително към по-добро, е тяхното мнение.
Всички номинации се изпращат в Изпълнителната комисия на партията, където ще бъдат утвърдени претендентите. Пред журналисти областният лидер на ГЕРБ Дилян Димитров заяви, че в началото на септември ще бъдат обявени кандидатите на партията за всички общини в региона.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso