Бр. 32 (2636), год. ХХХII, 21 - 27 септември 2021 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerПред финал е реконструкцията на старото околовръстно
Апостол ЯНКОВ
До края на септември трябва да приключи ремонтът на пътните платна по старото околовръстно на Монтана. 15-километровата отсечка от Боровци през Благово до изхода за Лом се реконструира по два проекта на Агенция “Пътна инфраструктура”, финансирани от трансграничната програма с Румъния. Крайният срок за полагането на асфалтовата настилка не се отнася за двата моста по трасето.
Отсечката е разделена на два етапа. Първият от Боровци почти до язовир “Чернила” вече приключи. Там трасето е изцяло ново. В момента се работи по другия - от водоема до изхода за Лом, поясни кметът на Монтана Златко Живков.
“Този участък минава през няколко невралгични зони - пропадането на Чернила, подхода за СБА, кръговото, моста на р. Огоста и следващия трябва да бъде готов без мостовите съоръжения - те ще останат за доработване. На практика цялото трасе от 15 километра, което е много натоварено, ще бъде готово с пътната част, може би с маркировките”, каза Живков.
Седем километровата отсечка се регулира и от светофари. Особено тежка е ситуацията с пропадането на пътя в района на Чернила.
Успоредна на трасето е ул. “Диана”, на която са разположени едни от най-големите фирми в Монтана. Тук е планирано Т-образно кръстовище, което ще осигури нормален достъп на тежкотоварните автомобили за и от акумулаторния завод и другите предприятия.
Реконструкцията на 15-километровата отсечка е за близо 12 милиона лева. Участъкът е връзката на Берковица с областния център. Второкласният път е основна комуникация на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, на минаващите през Дунав мост 2 със столицата и идващите оттам с Дунав мост и пристанище Лом. С основния ремонт се възстановяват технико-експлоатационните характеристики на пътя, повишава се безопасността и се осигурява оптимална скорост на движение.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso