Бр. 31 (2635), год. ХХХII, 14 - 20 септември 2021 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerСтроители цапат р. Огоста? Граждани я затрупват с боклуци
Апостол ЯНКОВ
При реконструкцията на съоръжение, част от монтанското околовръстно, бдителни граждани установили нередности. Става дума за ремонта на моста в участъка на бензиностанция “Шел" край областния град. Там се изхвърлят строителни отпадъци - парчета бетон, директно в реката и се замърсяват водите й, съобщили те в Регионалната инспекция по околна среда и води. За случая са уведомени също общината, полицията и Басейнова дирекция.
На място уведомените институции извършили проверка, в която се включили също представители на Агенция “Пътна инфраструктура”, която е възложител на реконструкцията, главният изпълнител на обекта и инвеститорският надзор. Установено е, че не само там, но и в прилежащите площи няма налични битови и строителни отпадъци. Водите на реката са бистри и няма следи от замърсяване и нарушение на речното корито.
“Представен е план за управление на строителните отпадъци, както и писмо за одобрена площадка за съхраняването им. Извършен е и последващ контрол по управление на строителните отпадъци, като е дадено предписание за изготвяне и представяне на мерки за недопускане замърсяване на водния обект и прилежащите терени. От страна на РИОСВ- Монтана ще бъде осъществен контрол до приключване строителството на обекта”, уточняват от екоинспекцията.
Еколозите са инспектирали и друг район на р. Огоста. Възмутен гражданин съобщил, че пак се е образувало незаконно сметище на ул.“Огоста” до Черния мост. Теренът редовно е замърсяван, въпреки усилията на местните власти. Сигналът е препратен до кметската администрация в областния град. За пореден път работниците на общинското предприятие “Чистота" са премахвали натрупаните боклуци. Експертите на РИОСВ проконтролирали и констатирали че са предприети необходимите мерки, а парцелът вече не прилича на сметище.
От незаконни сметища на отделни терени в Долна Вереница се оплакали жители на селото. Общинари проверили на място и констатирали наличието на строителни отпадъци в частен имот и на общинския път, който води до него. Собственикът е предупреден да почисти терена.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso