Бр. 31 (2635), год. ХХХII, 14 - 20 септември 2021 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerПо над две катастрофи всеки ден са ставали през август
През ден във войната по пътищата на областта е загивал или раняван човек. Регистрирани са общо 66 пътно-транспортни произшествия. Констатирани са по над 127 нарушения дневно. Това показват данните на Областната дирекция на МВР в Монтана за август.
За периода трима шофьори са загинали, други 17 пътници и водачи са ранени в седемнайсетте тежки пътни злополуки, станали през август в Монтанско. Общо 66 са станалите катастрофи за периода. В сравнение със същия месец на миналата година, общият брой на произшествията са били с две повече, загиналите - с един по-малко, ранените - с девет повече.
По пътната мрежа служителите на реда за периода са установили 3 949 нарушения. За тях са съставени 344 акта, 840 фиша и 2 632 електронни фиша за превишена скорост. Заловени са 14 водачи, седнали зад волана след употребата на алкохол, само един е бил дрогиран. Спипани са и 21 неправоспособни шофьори. Без застраховка “Гражданска отговорност” са установени 25 човека. При контрола на пътя са глобени и 10 пешеходци.
От водачите на 25 временно са им отнети шофьорски книжки. Прекратена е регистрацията на а 34 от превозните средства. Осем от автомобилите са временно спрени от движение. През месеца са проведени 30 специализирани полицейски операции по безопасност на движението по пътищата.
Продължава акцията “Безопасно лято“. В хода й редовно Пътна полиция прави проверки в края на всяка седмица. В дните между 3 и 5 септември (петък, събота и неделя) в региона са проконтролирани 270 моторни превозни средства и 352 човека. Установени са 131 нарушения на скоростните режими и са връчени 29 електронни фиша за превишена скорост. Съставени са 37 акта и 66 фиша. През почивните дни са заловени водач, седнал зад волана пиян и негов колега, употребил наркотични вещества. Глобени са още 32 шофьори за неспазване на пътни знаци и маркировка. Заловени са петима неправоспособни. През 3-дневния контрол са установени още 40 други нарушения.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso