Бр. 32 (2636), год. ХХХII, 21 - 27 септември 2021 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerМалките добри дела трябва да бъдат поощрявани
Яна АЛЕКСАНДРОВА
От голям производител на захарни изделия, базиран във Велико Търново, 13-годишната Катрин и 14-годишният Милиян от Монтана получиха по един голям кашон с лакомства и ваучери за пазаруване. В края на август те намериха и предадоха в полицията изгубено портмоне с 400 лева. От компанията разбрали за прекрасната им постъпка и решили да възнаградят малките добротворци.
“Доброто е навсякъде около нас, то съществува. И в нашата компания вярваме, че малките добрини имат голяма сила. Затова искаме да възпитаваме, да откриваме добротата и да предаваме нататък, за да правят добро все повече хора. Това ще направи обществото ни по-добро”, каза представителят на фирмата Боряна Китева, която връчи сладките изкушения на Катрин и Милиян.
От великотърновското дружество са убедени, че насърчаването на малките жестове и всички прояви на доброто, особено когато техните автори са млади хора, е тяхна цел.
“Това е добър пример и смятаме, че подобни малки, но добри дела, трябва да бъдат поощрявани. Нашата компания се стреми да бъде и социално отговорна с активна позиция към бъдещето на обществото, в което живеем. Инициираме и подкрепяме каузи, които имат положителен ефект върху живота на хората и основно свързани с младите хора тяхното образование, личностно израстване, култура, спорт и здравословен начин на живот”, подчерта Китева.
Катрин и Милиян, изключително развълнувани от вниманието, благодариха смутено. Тийнейджърите споделиха, че чакат първия учебен ден в Природо-математическата гимназия в Монтана с нетърпение и с надежда, че няма да бъде “дистанционен”. Очакват училищата да приютят своите възпитаници и че противоепидемичните мерки няма да им се отразят негативно.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso