Бр. 3 (2607), год. ХХХII, 16 - 22 февруари 2021 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerЧерна хроника
Заснети са 16 клипа
за превишена скорост в дните от 8 до 14 февруари на територията, обслужвана от Районното управление на полицията в Берковица. Там е проведена специализирана операция по контрол на пътното движение. В рамките на акцията са проверени 113 моторни превозни средства и 176 човека. Установени са 68 нарушения, за които са съставени 39 акта и са наложени 21 глоби с фиш.
Горели са сухи
треви в землищата на Лом и Мокреш на 14 февруари. Същия ден огнеборците са потушили и пламнал комин. Колегите им крайдунавския град са гасили селскостопанска постройка в Аспарухово, собственост на местен жител. Огънят е унищожил 100 квадратни метра покривна конструкция. Причината за пожара е в процес на установяване.
Спипан си двама
тийнейджъри, задигнали парите на 80-годишен дядо от Вълчедръм. Старецът сам подал сигнал за нападението, станало към 20,30 часа на 13 февруари. Двама непознати, които били с качулки, проникнали в дома на пенсионера. Единият го блъснал и от джоб на ризата му отнел 300 лева, след което апашите изчезнали в тъмнината. По сучая е образувано досъдебно производство. По горещи следи служители на участъка във Вълчедръм установили извършителите - две местни непълнолетни момчета. Те са 16-годишни и са направили пълни самопризнания. Двамата са задържани за денонощие в полицейския арест. Работа по случая продължава.
Разбита е пощата
в Сливовик между 12 и 14 февруари. Неизвестен извършител проникнал през недобре укрепен прозорец в сградата на кметството, последователно взломил катинар на входната врата и стъкло на гише на помещение, ползвано от местния клон на “Български пощи”. При извършения оглед от дежурна оперативна група не са установени липсващи вещи или парични суми. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят. Това е местен 15-годишен криминално проявен юноша, който направил самопризнания.
Иззети са 20 литра
спирт и около 355 литра течност с мирис на ракия от магазин на ул. “Хаджи Петър Хаджиилиев” в Берковица. Търговският обект е проверен в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. По случая е образуван заявителски материал и е съставен акт.
Открити са в дома
на двама жители на Берковица - на 60 г. и 71 години, две дървени кутии, съдържащи общо 30 метални предмета с цилиндрична форма, наподобяващи капсул-детонатори. Те са конфискувани. По случая е образувана преписка за незаконно притежание на взривни вещества и общоопасни средства.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso