Бр. 3 (2607), год. ХХХII, 16 - 22 февруари 2021 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerМодернизират след 70 години детска ясла
Янка АПОСТОЛОВА
Обновяват най-старата детска ясла в Монтана по Красива България. Основният й ремонт бе одобрен преди броени дни. Реконструкцията на сградата сред 53-те проекта от цялата страна, за които програмата отпуска пари, съобщи кметът Златко Живков.
Сградата на детска ясла №1 “Мечо Пух” в Монтана е построена през 50-те години на миналия век. Модернизирането на единствената все още необновена детска ясла е на стойност близо 330 хиляди лева. Основната част от тях в размер на 209 хиляди лева са осигурени от община Монтана. Останалите средства идват от Красива България. Ремонтът включва подмяна на дограмата, настилките, облицовките, помещенията, ВиК- и електромрежите. Ще бъдат монтирани нови енергийно ефективни осветителни тела. Срокът за изпълнение на проекта е 4 месеца. В периода на работата ще бъдат обучени и наети 14 души - трайно безработни.
“Само тази детска ясла не бе обновена.Почти 70 години не е основно ремонтирана. Втора, трета и четвърта са напълно променени. Представихме проекта и той бе одобрен. Стойността му е 329 833 лв., в това число 119 993 лв. от Министерството на труда и социалната политика. За строително-монтажните работи са предвидени 296 850 лв. Обучението на безработните, които ще бъдат наети ще струва 13 200 лв.”, уточни кметът.
Обектът бе оценен като знаков от Живков. Той ще бъде реализиран за четири месеца още това лято.
Припомням, че детска ясла №2 “Палавници” в ж. к. “Пъстрина” бе напълно променена след двегодишен ремонт, отново по Красива България. Тя отвори врати през декември. Строителните дейности включваха ремонт на покрива, смяна на дограмата, топло- и хидроизолация на сградата, подмяна електрическата и В и К-инсталации, ремонт на санитарните помещения, шпакловка и боядисване, енергоспестяващи осветителни тела. Инвестицията е в размер на 500 хиляди лева. 370 хиляди от тях са осигурени от местната хазна, а останалите от програмата.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso