Бр. 3 (2702), год. ХХХIV, 24 - 30 януари 2023 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЧерна хроника
Задържан е
за денонощие притежател на наркотични вещества. В Комощица служители на “Пътен контрол” при районното управление на МВР в Лом спрели за проверка двама мъже - местен жител на 17 г. и 21-годишен гражданин на Румъния. При извършената проверка униформените усетили характерна миризма за канабис, като след проведен разговор с двамата мъже чужденецът предал топче, съдържащо суха тревна маса, което извадил от чантичка, поставена на кръста му. Полеви тест на иззетата тревна маса, с отчетено тегло от 1,4 грама, дал индикации на канабис.
Пренощувал е
в ареста водач, употребил алкохол и напуснал местопроизшествието след реализиран пътен инцидент. В Златия 58-годишен местен жител при управление на “Фолксваген Бора” с монтанска регистрация се движил с несъобразена скорост спрямо релефа на местността на пътя, блъснал паркиран лек автомобил “Тойота Рав 4". След катастрофата той напуснал мястото, без да уведоми органите на МВР. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен на същата улица, на около 500 метра от произшествието. При извършената му проба с дрегер са отчетени 2,53 промила алкохол. На нарушителя са съставени два акта.
Иззет е от магазин
и жилищно помещение в Монтана алкохол без редовен заплатен акциз. В хода на специализирана полицейска операция с участието на служители от ОДМВР, РУ Монтана, ТД на НАП и ОБДХ е извършена съвместна проверка в търговски обект, стопанисван от 66-годишен местен жител. В него са намерени и иззети 8 стъклени бутилки, изложени за продажба с поставени цени и съдържащи алкохол от различен вид и марка, които били с акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност. От съседно помещение, обособено за живеене, са иззети още 19 пластмасови бутилки, съдържащи течност с мирис на спирт, без поставен български акцизен бандерол.
Разкрити са
от служители на РУ Лом извършители на кражба на кофи за смет в крайдунавския град. На 13 януари от жена, живееща в жилищна кооперация, която съобщила, че на 24 декември неизвестни противозаконно са отнели две пластмасови кофи за смет, разпределени за ползване от обитателите на блока. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени крадците - двама ломски жители - 26-годишен криминално проявен и 17-годишен. Кофите за смет са открити и върнати на ползвателите.
Спипан е
извършител на кражба на алкохол от хранителен магазин в Лом. Сигналът за нея е подаден от управителя на обекта на 9 януари. Той се оплакал, че от обекта е задигнато уиски “Джак Даниелс”. При проведените мероприятия е установен извършителят - 22-годишен местен жител, криминално проявен и осъждан, който направил пълни самопризнания.
Съставени са 5 акта,
наложени са 10 глоби с фиш и е образувано бързо производство в хода на специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение, проведена на територията на РУ Лом. В контрола на пътя са участвали служители и на РУ Монтана. В рамките на акцията са проверени 92 автомобила, 142 пътници и водачи, констатирани са 22 нарушения.
Задържани са
за денонощие двама жители на берковския кв. “Раковица”, на 30 и 28 години. Те са уличени в кражба на вещи от черни и цветни метали, която извършили през декември отстопанска постройка в квартала. Двамата изнесли през месеца общо 910 кг - алуминиеви автомобилни джанти, авторадиатори, електромотори, метални листове, тръби, медни пръскачки, меден казан, трифазни удължители и други черни и цветни метали, собственост на берковски жители. Вещите били продадени за 810 лв. в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Монтана.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso