Бр. 3 (2702), год. ХХХIV, 24 - 30 януари 2023 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerПовече са катастрофите в областта
Увеличават се тежките катастрофи по пътищата на областта. Най-аварийният месец е юли, най-кървавият ден от седмицата понеделник. Повече от половината инциденти са станали по републиканската и общинската пътна мрежа, сочат данните за 2022 г. на Областната дирекция на МВР в Монтана.
За изтеклата година в региона са регистрирани 201 тежки катастрофи, което е с четирийсет повече от 2021 г. При тях живота си са загубили тринайсет граждани или с двама по-малко спрямо 2021 г. Пострадалите граждани са 257, а това е с петдесет повече в сравнение с предходната година.
Статистиката сочи, че над половината (129) от тежките пътни произшествия са регистрирани по пътната мрежа на РУ-Монтана. При тях са убити десет човека. На територията на РУ- Берковица са станали 44, а само 28 - на РУ-Лом. Убитите са съответно един и трима души. В цялата област са настъпили 536 катастрофи с материални щети.
Най-авариен месец през изминалата година е бил юли с 28 тежки ПТП, следват го ноември с 22, октомври с една по-малко и април с деветнайсет. Най-много са жертвите на пътя през април и юни по три, следвани от февруари и август по две. 2 жертви. Най-черните дни от седмицата са понеделник и вторник, следвани от петък.
Две от всеки три тежки катастрофи са от вида “сблъсъците между моторни превозни средства”, 32 са “блъскане на пешеходци”, двайсет “преобръщане на МПС”, а петнайсет “удар в дърво или стълб”. Водеща причина за инцидентите на пътя си остава движението с несъобразена скорост, причинило 75 от кървавите инциденти, както и отнемането на предимство 38 тежки ПТП. При внезапна промяна на посоката на движение са настъпили десет. В населените места са регистрирани 113 с четирима загинали и 129 ранени граждани, а в извън населените места 88. 56 на сто от тях са регистрирани по републиканската и общинска пътна мрежа. (АЯ)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso