Бр. 33 (2355), год. ХХVII, 28 април - 4 май 2016 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerНемци дариха 8000 евро на берковски семейства
Янка АПОСТОЛОВА
Германската неправителствена организация “Сеньор експертен сервиз” дари за пострадалите от наводнението в Берковица 8000 евро. Средствата са за 65-имата граждани, чиито имоти бяха съсипани и отнесени от пороя и предошлата Берковска река през септември 2014 година.
Това е второто дарение на “Сеньор експертен сервиз” за хората от Берковица. В края на миналата година членове на организацията донесоха 2500 евро. Тогава те на място се запознаха с трудностите, които изпитват потърпевшите. Немците установиха, че хората повече от година не успяват да се съвземат от загубите.
В отстраняването на щетите от природната стихия досега общината е инвестирала над 4 милиона лева. Изградени са пет подпорни стени, възстановени са улиците. Обезщетения от държавата получиха 37 души с най-пострадалите имоти. Две семейства останаха без дом. На тях местната управа им предостави парцел, за да си изградят къща. Подпомогна и с по 10 хиляди лева. Изграждането на жилището вече започна, поясни заместник- кметът на Берковица Радослав Найденов.
“Ние с удоволствие идваме в Берковица. Част от дарителите са тук сега. Няма да забравя, какво са причинили тези наводнения на хората. Познавам голяма част от тях. Хората ми показаха къщите си и видяхме щетите. Когато се върнахме у дома, показахме снимки и тогава възникна идеята да помогнем. Събирахме дарения, организирахме концерти и мероприятия и успяхме”, казаха представителите на “Сеньор експертен сервиз” .
След като двете страни подписаха договора за дарение, част от пострадалите, които присъстваха в залата, получиха предвидените за тях пари от новите си германски приятели.
Германската неправителствена организация е съставена от експерти. В нея членуват хора с професионални успехи, излезли вече в пенсия. “Сеньор експертен сервиз” работи на територията на област Монтана от 1993 година. Организацията подпомага начинаещи и вече утвърдили се предприемачи с ноу-хау. Експертите споделят опит, дават идеи, подпомагат реализацията им, преподават и даряват.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso