Бр. 38 (2594), год. ХХXI, 13 - 19 октомври 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerВсе повече хора пипват корона вирус
Петима са жителите на областта с потвърдена ковид инфекция. Двама от тях са под домашна карантина, трима са хоспитализирани. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция към 8 часа на 12 октомври.
Установените нови случаи са на три жени на 51, на 66 и на 68 години от община Лом, които са настанени в местната болница. Под 14-дневна домашна изолация са поставени двама мъже на 43 и 49 г. от община Монтана.
В събота положителна за корона вирус се оказа пробата и на 10-годишно дете, контактно на заразените си родители. То е от монтанското Трето основно училище, класът му през следващите две седмици ще учи дистанционно. Същия ден инфектирани се оказаха шестима млади мъже на 25, 26, 31, 35 и двама на по 28 години. Те са били в контакт с колега, дал положителна проба. Нито един от тях не е проявил на този етап симптоми, каза директорът на РЗИ д-р Елена Борисова. С ковид-19 са също 53-годишен мъж от Вършец, двама берковчани на 29 и 58 години, 74-годишен пенсионер от Лом. Положителни са тестовете на пет жени между с 47 и 70 години, четири от тях са от Монтана, а другата от Берковица. От миналата седмица десетокласници от Гимназията с изучаване на чужди езици в Монтана също са на дистанционно обучение. Техен съученик е с положителен резултат за корона вирус.
Към 12 октомври от областта 94 души са с активна ковид инфекция . От тях 25 са хоспитализирани лица дванайсет в ломската, девет в монтанската и останалите в столични болници. 69 от диагностицираните са на домашно лечение. Най-много 54, са активните случаи в община Монтана. Следват Лом и Берковица, съответно 18 и 17 човека, Вършец с двама. По един гражданин е заразен в Бойчиновци, Брусарци и Георги Дамяново. За областта общо диагностицираните лица са 255, излекуваните- 149. Битката с инфекцията са загубили дванайсет души. Под домашна карантина са 232 жители на региона. Само в дните от 9 до 11 октомври включително са установени 28 нови случая, основната част от тях в Монтана, четири в Берковица, пет в Лом и един във Вършец.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso