Бр. 38 (2594), год. ХХXI, 13 - 19 октомври 2020 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerЧипровци и Георги Дамяново - най-спокойните общини
Апостол ЯНКОВ
Най-много престъпления стават на територията на община Монтана. Това сочат данните на полицията за септември. В Ломско регистрираните са пет пъти по-малко. С най-малък коефициент на престъпност са Чипровци, Георги  Дамяново и Вълчедръм, показва статистиката на Областната дирекция на МВР. 
Общо 94 са регистрираните престъпления в община Монтана за изтеклия месец. Повечето от тях са концентрирани в  Студено буче и Габровница. В Ломско станалите са 18 в Сливата, 10 в Брусарци, където са извършени основно в селата Василовци, Дондуково, Крива бара и Дъбова махала. В останалите общини броят на престъпленията е едноцифрен, а в Чипровци и Георги Дамяново няма такива. Брусарци се оказва и с най-висок коефициент на престъпност, следват Медковец и Якимово.
Данните сочат за септември спад в регистрираните престъпления на територията на районното управление в Монтана с 31%, в Берковица - с 30%, във Вършец - с 60% и Лом - с 4% - сравнено с година по-рано. През месеца в поделенията на ОДМВР са регистрирани 220 заявителски материала, при 243 преписки за същия период на 2019 г. Общият брой на криминалните деяния е 110, спрямо 143 за същия период на предходната година. Цифрите отчитат намаление на криминалната престъпност с 23 процента.
Всеки ден е регистрирано престъпление против собствеността, като двайсет от тази група  са кражбите - те бележат спад с 55% спрямо септември на миналата година. Станали са четири грабежа и една измама. Установени са и 11 случая на наркотици, което е над два пъти повече в сравнение със същия период на 2019 г. - тогава регистрираните са пет.
През месеца са проведени 32 специализирани операции за противодействие на конвенционалната престъпност, при които са посетени 88 сигнала. Издадени са 41 предупредителни протокола, проверени са 1090 превозни средства, 985души и 76 обекта, показват данните на Областната дирекция на МВР.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso