Бр. 44 (2600), год. ХХХI, 24 - 30 ноември 2020 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerНе пуснаха подпалвач под домашен арест
Цветан Баджика, обвинен за палеж на автомобил и последвал взрив в жилищна кооперация, остава зад решетките. Окръжният съд в Монтана не уважи поредното искане на Петров  за промяна на мярката за неотклонение
Престъплението е извършено точно преди година в блок, намиращ се в центъра на Монтана. В нощта на 7 октомври  е подпален  джипът “Волво Х Ц - 60” на адвокат Красимир  Босев. Заради силния огън в кооперацията  избухна взрив, пламъците обхванаха  гаражи, фасадата, нанесоха щети по апартаменти. Причинените загуби са изчислени на 71 769, 58 лева. Според направените в хода на  досъдебното производство експертизи,  е имало реална опасност пожарът да стигне и до газовата инсталация на блока,  да застраши живота на хората в сградата. 56-годишният Цветан Петров бе задържан и привлечен като обвиняем дни по-късно. От 23 октомври миналата година той е с мярка за неотклонение  “задържане под стража”, потвърдена и от Апелативния съд в  София.
В поредната си молба до съда Баджика  поиска мярката му да бъде заменена с “домашен арест”,  като му се  монтира и гривна за електронно наблюдение. След като обсъди събраните доказателства и изслуша подсъдимия съдът обяви, че намира молбата за изменение на мярката за неотклонение за неоснователна. От юни, когато бе отказана подобна промяна, не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат това. Цветан  е задържан под стража от октомври 2019 г., което е  почти  година, но това не е неразумно дълъг срок  с оглед тежестта на престъплението, в което той е обвинен, обявиха магистратите.  Ако бъде поставен под домашен арест  има реална опасност да извърши ново престъпление предвид  високата обществена опасност, която представлява. Баджика е с 16 влезли в сила присъди за престъпления от общ характер. Заседанието бе проведено по видео връзка  с ареста към затвора във Враца. (АЯ)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso