Бр. 38 (2594), год. ХХXI, 13 - 19 октомври 2020 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerГраждани се обединиха, за да разкрасят жилищната си среда
Яна АЛЕКСАНДРОВА
Че не е мисия невъз-можна ремонтът на общите части в жилищен блок доказаха обитателите на “Плиска” № 4 в Монтана. Те със собствени средства промениха вход “Г” на блока, намиращ се на улица “Сливница” №2 в Монтана. Нито лев тези хора не са поискали от общината. Предоставили сме им две пейки пред входа, каза кметът Златко Живков.
Петнайсет са апартаментите във входа. Негов домоуправител от десет години е Силвия Йорданова. Не са толкова много хората, които разбират, че има общи части и поддържането им е тяхно задължение, каза кметът Златко Живков.
“Силно ме впечатли сумата, която е събрана от живеещите в този вход. Явно има разбиране, че това е частна собственост. Тук хората могат да се разберат за общи части, асансьори и всичко останало. Отдавна не ми се е случвало, да ме канят за откриване на ремонт, в който общината не е търсена за пари”, каза той.
Всеки месец живеещите в кооперацията събирали по 2 лева от апартамент за поддръжка на общите части на входа, уточни Йорданова и направи пълен отчет на средствата и изразходването им. С 3817 лева е направен основен ремонт на стълбището поставена е пластмасова дограма, подменена е входната врата и осветлението, цялото пространство е боядисано. Около блока е почистено.
“Голяма част от живеещите във вход “Г” са пенсионери, но всички се отзоваха да разкрасим и освежим нашето общо житейско пространство”, подчерта Силвия.
И както повелява неписаната традиция, ремонтът бе открит с прерязване на лента. Честта се падна на кмета Живков и домоуправителката Йорданова. Около 700 са домоуправителите в Монтана. Не са много онези от тях, които могат да представят такъв ремонт, направен с общи усилия, голямо съгласие и с такъв резултат, обобщи Живков.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso