Бр. 38 (2594), год. ХХXI, 13 - 19 октомври 2020 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerOткриха есенния салон на художниците в Монтана
Камелия АЛЕКСАНДРОВА
Есенни багри, топли пейзажи от Дивния Северозапад озаряват от днес галерия “Кутловица” в Монтана. Дружеството на художниците “Тенец” уреди поредната изложба с много настроение, каза Таня Василева. Tя благодари на председателя Дончо Планински, че обединява творците. “В изложбата има маслена живопис, акрил, акварел, ескизи, керамика и интересни пластики. Това е възможност да се насладите на нашето изкуство. Определено поддържаме духа в това място, ценно и духовно” каза още Таня Василева.
Кметът на Монтана Златко Живков отбеляза, че “в тази зала атмосферата е по- различна с платната на знаменити имена от нашия край. Дойдох тук да открия експозицията за подкрепа, за жест и благодарност, че ви има, че поддържате интереса към изкуството, че сте талантливи и заслужавате внимание. Навлизаме в есента, а тя е златна и благодатна. Пожелавам Ви да продължите това, което правите най-добре”. С тези думи кметът пожела успех на художниците.
Почитателите на арта могат да видят творби на Георги Паунеца, Николай Пенков, Венелин Захариев, Папазов, Жaрко Шкрибайло и др. Господин Господинов е представен с картина на черквата в Монтана в жълто. Мека светлина струи от акварелите на Виктория Михайлова. Тя впечатлява и с “Балерина”, нарисувана с тънък усет към изкуството и майсторство на линиите на човешкото тяло и танца. Забележителни са пейзажите на Лорета Велкова, изработени от плъстена вълна. В съвременния им облик се крият дълбоко традициите на тъкането на чипровския килим. Теодоси Антонов показва “Голо тяло”. Книжните фигури на музиканти на Марияна Тодорова привличат вниманието с артистичната си натура и носталгия към ретро сантимента. Тя е автор и на релефи с морска тематика.
Сред 40-те творби се отличава композиция, акварел на Таня Василева. С нея авторката ще участва в национална изложба Биенале на малките форми в Плевен от 15-ти октомври.
Изложбата предоставя богат избор на подарък за любими хора, всеки може да пренесе тази красота в дома си, казват организаторите.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso