Бр. 44 (2600), год. ХХХI, 24 - 30 ноември 2020 г. | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerУченици от ПМПГ Монтана коментираха медиите и демокрацията
Политик и журналист и се срещнаха с ученици на ПМПГ “Свети Климент Охридски”, включени в проекта “Млади репортери за местна демокрация”. Инж. Иво Иванов - председател на Общински съвет - Монтана, и журналистката Нели Найденова обсъдиха с младите хора важността на медийната грамотност и гражданската активност.
Председателят на ОбС се включи в дискусията с идеята, че гражданската активност е източник на идеи за политиките на местно ниво, а също и коректив на властта. Той подчерта, че доверието е най-важният фактор и в медиите, и в политиката.
Ключов момент в срещата беше презентацията на Нели Найденова, която се спря на теми като мисията на медиите, спецификата на традиционните и новите медии, журналистическите жанрове, фалшивите новини. Тя насърчи учениците да пишат, за да откроят постиженията на свои връстници, добрите новини от региона и важните за тях проблеми. “Демокрацията е участие.” - с това послание завърши своето представяне репортерката от сайта prizni.bg. Директорката на Природо-математическата гимназия Бойка Симеонова даде идея за бъдеща публикация, свързана с успех на гимназията.
Модератор на срещата беше учителката по български език и литература Димитрана Георгиева, която осъществява проекта в елитната гимназия. Тя представи и дейностите, в който участват преподаватели, ученици и журналисти от пет града в страната - Варна, Велико Търново, Карнобат, Монтана и Пловдив. Стана ясно, че проектът се изпълнява от Дружеството за ООН в България в партньорство с Фондация “За ново партньорство в журналистиката“ с финансовата подкрепа на Фонд “Активни граждани”. Обученията на учителите са проведени от утвърдени медийни експерти. (МП)

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso