Бр. 43 (2599), год. ХХХI, 17 - 23 ноември 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerКоронавирусът не отстъпва
Яна АЛЕКСАНДРОВА
Общо 1535 вече са диагностицираните с ковид-19 в областта граждани. От тях към 16 ноември с активна инфекция са 807 души, повече от сто човека са настанени в болниците. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция в Монтана.
Седемнайсет са инфектираните с ковид-19 към 8 часа в понеделник. И те са в домашна изолация. Най-широко е разпространението на коранавируса в община Монтана. Тук са установени 450 случая. Втора в негативната класация е Берковица със 169 души, следвана от Лом с 88 човека. В останалите общини с регистрирани значително по-малко инфектирани - в Якимово са трима, по седем са Медковец и Брусарци, между 23 и 11 са случаите във Вършец, Бойчиновци, Чипровци, Георги Дамяново и Вълчедръм. 682 от диагностицираните са на домашно лечение.
Над трийсет от настанените и персонала в Дома за възрастни хора в Горна Вереница са с положителни тестове за коронавирус. Там вече е направена реорганизация и здравите са отделени от заразените. В социалното заведение са настанени общо 40 възрастни с увреждания. Поставени под домашна карантина са 1024 жители на областта.
Хоспитализираните жители на областта са 125. Почти половината - 57 човека, са настанени в областната болница “д-р Стамен Илиев”. Трийсет са лекувани в ломската “Свети Николай Чудотворец”, единайсет в берковската, 25 - в МБАЛ “Сити Клиник - Свети Георги” и двама в столични клиники.
Заради положителни случаи на ковид инфекция под домашна карантина са подрастващи от VII ОУ Йордан Радичков“ в Монтана, деца и персонал в единайсета градина-Монтана, ДГ “Пролетна дъга” - Берковица, СУ “Димитър Маринов” - Лом. До 20 ноември включително на дистанционно обучение са математическата и езиковата гимназия в Монтана, както и Първо ОУ Н. Й. Вапцаров” - Берковица.
Загубилите битката за живота са 58 граждани. Само в дните от 13 до 15 ноември са починали 14 човека, показват данните на РЗИ.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso