Бр. 43 (2599), год. ХХХI, 17 - 23 ноември 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerСъдят младеж за поругаване на родния флаг
Млад берковчанин ще отговаря пред Темида за опетняване на българското знаме. 22-годишният Х. Н., който живее в Германия, но се върнал в родния град, решил по този начин да се поразвлече.
Нелепият инцидент е от миналата година. На 22 октомври служителите на Центъра за обществена подкрепа в берковския квартал “Раковица” установили, че флагът на сградата е разкъсан и е направен опит да бъде демонтиран. Били прегледани записи от разположените наоколо видео камери и извършителят е установен 22-годишният Х. Н.
В хода на разследването са били събрани доказателства, че вечерта на 21 октомври младият мъж седнал с приятели на ливадата в района. Компанията добре се почерпила. Младежите тръгнали да се прибират след полунощ по главната улица “Първи май”. Когато стигнали до Центъра за обществена подкрепа, обвиняемият кривнал към сградата. Разкъсал с ръце закаченото на фасадата българско знаме, като при това гневно говорел на немски език. На забележката на приятеля му, че наоколо имало камери, които явно са го записали, Н. отговорил, че вече е минало.
При разпитите Х. Н. заявил, че се разкайва за случилото се, бил пийнал, поради което извършил престъпното деяние. Впоследствие осъзнал действията си, но било късно.
Нарушавайки целостта на българското знаме, обвиняемият Н. опетнил един от символите на държавата. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода“ до две години или глоба до 3000 лева, уточняват от Апелативната прокуратура.
Центърът за обществена подкрепа е създаден да подпомага уязвими групи и семейства. В него се правят индивидуални консултации и групови занятия. Флагът на фасадата му е монтиран на 8 октомври 2019 година. Той бил предварително поръчан за ушиване, с оглед големия размер 210 на 600 сантиметра.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso