Бр. 43 (2599), год. ХХХI, 17 - 23 ноември 2020 г | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerУбиецът със сабята влиза в съда
Вече е в съда обвинителният акт на Окръжната прокуратура в Монтана срещу 34-годишния Валентин М., убил умишлено през март 26-годишния Теодор Б. в Портитовци. Предстои насрочването на разпоредително заседание по делото.
На 10 март вечерта Валентин, който е софиянец, бил с близки в местно заведение. Към 22 часа в кафенето влязъл Теодор, който ремонтирал дома на родителите му. Столичанинът веднага започнал да предявява претенции относно качеството на строителните дейности, на висок тон изразил недоволството си от извършената работа, обиждал го и заявил, че трябва да върне дадените му пари. Избухнал скандал между двамата и барманът ги помолил да напуснат. Малко по-късно Теодор заедно компания се върнал в района на заведението. В това време се появил и обвиняемият с дълга сабя в ръцете. Конфликтът между тях ескалирал. Валентин размахал оръжието и пронизал опонента си в областта на гърдите. Очевидци се опитали с думи да погасят страстите, но не се намесели директно.Пострадалият успял да хване сабята откъм върха й и нанесъл си удари с дръжката й по главата на противника. Двамата паднали на земята. Свидетели подали сигнал за инцидента на спешния телефон. После закарали ранения млад мъж до болницата в Монтана, където той по-късно издъхнал.
В това време софиянецът напуснал местопроизшествието. В хода на разследването той е привлечен към наказателна отговорност. Сабята - с пластмасова дръжка и извито острие, дълго 60 сантиметра, е открита във външна тоалетна в частен имот в селото.
Според съдебномедицинската експертиза, Теодор е починал от острата кръвозагуба, развила се вследствие на прободно-порезното нараняване в гръдната и коремната кухини. Освен меките тъкани, мускулатурата и ребрената дъга, то засегнало диафрагмата, стомаха и аортата.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso