Бр. 44 (2453), РіРѕРґ. РҐРҐVIII, 14 - 20 ноември 2017 Рі. | Начало | Регистрация | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerИзлъгана от измамници пенсионерка получи парите си
Апашите я заплашили, че ще й отрежат езика и ще й извадят очите
Аделина ЙОРДАНОВА
“Благодарна съм на всички, които направиха това за мен. Това е чудо велико. Нека измамниците бъдат наказани с цялата строгост на закона, защото не съм само аз. Много хора пострадаха. Живи и здрави да са полицаите, които спасяват излъганите.”, заяви 74-годишната Найда Апостолова, която получи парите си, дадени на измамници. В петък криминалистите от Районното управление на МВР в Монтана й върнаха 1280 лева, които тя хвърлила в кошче за боклук.
Случаят е от края на юли, а разплитането му започна в средата на август, когато бяха задържани двама вършечани. Петър и Асен бяха направили три удара за ден. В колата им криминалистите откриха 20 450 лева, три мобилни телефона, таблет и златни накити. От джобовете на двамата бяха иззети още 1220 лв., 310 долара, други три джиесема, пет златни украшения. При обиските в домовете им е намерена спестовната книжка на баба Найда. Тогава стана ясно, че двамата работели за група мошеници, а само през последните два-три месеца се включили в над десет измами.
На възрастната жена от Войници първо звъннали мошениците, настояли за пари и я засипали със заплахи. После обаче се обадил “майор Стефанов” от Криминална полиция поискал съдействие за залавянето им, за да не страдат повече. Затворила му телефона, но той отново я набрал.
“Помогнете ни, госпожо. Искам да ги заловим”, казал мнимият полицай. После поразпитал, колко често й звънят на този телефон. Поискал и номера на мобилния й телефон. След края на разговора се обадили лошите със заплахата, че ако след пет минути не изнесе на улицата 75 000 лева, ще нахлуят в къщата й, а после “режем езика и вадиме очите”. Стресната, тя треснала слушалката и веднага позвънил майорът. Разпоредил, да затвори прозорци и врати, а “полицаите” ще оградят къщата й и няма да позволят косъм да падне от главата й. После “криминалистът” отново се обадил с новината, че двама измамници са заловени, но остават още трима, които избягали. Поискал пари и злато, които тя нямала. Настоял дори да поиска на заем, да вземе парите на децата. В крайна сметка баба Найда признала, че има влог от около 1000 лева. “Изтегли ги, за да хванем и другите престъпници”, разпоредил той.
Възрастната жена пристигнала в Монтана, изпълнила поръката, но все пак се усъмнила. Седнала на пейка, за да поразмисли, забелязала, че я следят. Опитала да звънне на децата си, но телефонът й вече бил блокиран. Не видяла и никой познат, за да вземе мобилен апарат. В това време се обадил майор Николов и настоял, пенсионерката да отиде в болницата, да пусне парите в определено кошче и да седне на пейка. Там тя чакала два часа.
“Не говореше нашенски език, говорът му беше мек. В колата, която ме следеше, седеше пълен мъж със сива тениска. През целия ден се чувствах техен заложник”, със сълзи на очи си спомня жената. А после за пореден път благодари на полицаите и настоя за много строго наказание за измамниците.

| Вижте коментарите |Добавете коментар | Назад |

Title here!

Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso