Бр. 46 (2695), год. ХХХIII, 22 - 28 ноември 2022 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerИскат по-малко МПС над 12 тона през чипровски села
Яна АЛЕКСАНДРОВА
Да бъде ограничено движението на тировете от Дунав мост край Видин през Превала, Митровци, Горна Лука, Бели мел до Монтана искат с писмо до Агенцията “Пътна инфраструктура” от Комисията по безопасност на движението. Предложението е на областния управител Валери Димитров и бе одобрено на последното заседание на Комисията по пътна безопасност.
Постъпили са поредица сигнали от жители на населените места по републиканския третокласен път от Видин през Превала до Монтана за засиленото в последните месеци тежкотоварно движение. Според хората, то води до проблеми при осигуряването на безопасността, както и до нарушения на експлоатационното състояние на трасето.
“С оглед ограничаване предпоставките за въз-никване на пътнотранспортни произшествия и опазване на човешкия живот и здраве предлагам Областната комисия по безопасност на движението да вземе решение за изготвянето на писмо до АПИ за предприемане на действия за въвеждане на временна организация и безопасност на движението чрез ограничаване на преминаващите по републиканския път тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона”, заяви областният управител.
Участниците обсъдиха и други предложения. От местната управа в Георги Дамяново настояват за съдействие от АПИ за ремонт на пътя до Дълги Дел, който е част от републиканската мрежа. Еднопосочни улици в района на трето и четвърто основно училище в Монтана искат от Регионалния инспекторат по образованието.
Другите техни идеи са за обезопасяване на улицата пред Финансово-стопанската и гимназията по лека промишленост, като бъдат поставени метални ограждения на тротоара пред главния вход и се ограничи скоростта по ул. “Индустриална” посредством повдигната пешеходна пътека, защото трафикът е интензивен, а оттам пресича основният поток ученици. Светофарът на бул. “Ал. Стамболийски” и бул. “Христо Ботев” може да бъде на работен режим в периода, когато учениците се придвижват към училище.
От средното училище в Якимово имат нужда от два знака за ограничаване на скоростта. От лошо състояние на улиците около училището и липсата на изкуствени неравности пред входа се оплакват от четвърто ОУ в Берковица. Жалват се от дупки в асфалта след ремонт и от детска градина “Слънце” в Монтана. Отделните разисквани въпроси ще бъдат формулирани като сигнали до общинските комисии по безопасност на движението, за да бъдат отстранени нередностите.
“Условията за движението, както и произвеждането на качествени водачи на моторни превозни средства, са изключително важни за безопасността по пътищата, а правилата за движение трябва да се знаят и спазват от всички нас.”, заяви в заключение заместник-областният управител д-р Кирил Делев.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso