Бр. 46 (2695), год. ХХХIII, 22 - 28 ноември 2022 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerМонтана светва празнично
Със светлинно шоу и пищен концерт Монтана дава старт на коледните и новогодишните тържества. Наситен е с прояви целият празничен декември. Програмата на местната управа включва десетки прояви, съобщи кметът на общината Златко Живков.
“В празничната ни програма участват стотици деца, всички културни институции. Празниците започват на 2 декември, когато отбелязваме 131-вата годишнина от обявяването на градския статут на Монтана”, каза кметът.
Празниците ще започнат на 2 декември от 17, 30 часа на площад “Жеравица” с церемония по запалването на светлините на Коледната елха. Участват куклен театър “Патилан”, Нели Рангелова и вокално студио “Детски смях”, брейк формация “Dance Machine Crew”, “Gracia Dance“ и танцова школа “Финес”. Кулминацията на събитието е, огнено и светлинно шоу “Палячи”.В същия ден Монтана празнува 131 годишнина от обявяване на градски статут. За отбелязването й ще бъде отворена най-старата концертна зала в града тази на читалище “Разум”. След близо 40 години на обновената сцена на 2 декември от 18,30 часа ще има концерт, с участието на Орлин Горанов, солистите Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Гергана Стоянова и оркестъра на музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” - Велико Търново. Диригент е Георги Патриков. В програмата са включени произведения от Ленард Бърнстейн, Андрю Лойд Уебър, Вили Казасян, Красимир Гюлмезов, Николай Арабаджиев, Морис Аладжем, Мария Нейкова и др.
В областния град вече започна и монтирането на коледната украса. До края на месеца светещи гирлянди ще украсят пешеходната зона в центъра. До 2 декември цветните лампички ще привнесат блясък в участъка от Младежкия дом до храма “Св. св. Кирил и Методий”.
В ход е трескавата подготовка и на традиционния базар. Производители и майстори от близо и далеч са заявили участие, свободни места вече няма. За най-малките е предвиден специален кът на Дядо Коледа. Планирани са още разходки с файтон, редица конкурси, допълни още Живков.
“Идеята е всеки човек да усети атмосферата на празниците, да почувства магията им, въпреки трудностите”, добави той.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso