Бр. 46 (2695), год. ХХХIII, 22 - 28 ноември 2022 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЧерна хроника
Разкрит е хлапак,
обрал къща в Крива бара на 78-годишен жител на Горна Малина. За времето от май до средата на ноември 16-годишният тийнейджър взломил прозорец на жилището, вмъкнал се вътре и задигнал ъглошлайф, зеге, кафе машина и други вещи. Юношата е криминално проявени. Вещите са установени, иззети и върнати на собственика.
Спипан е 31-годишен
криминално проявен и осъждан от Ковачица, отнел пътни знаци “Стоп” и “Път с предимство” заедно с металните тръби върху които били монтирани от кръстовище на новопостроен път в село Ковачица, в едно с металните тръби за които са били монтирани знаците. Знаците са иззети и върнати срещу разписка.
Задържан е
за денонощие 35-годишен мъж от Замфирово, седнал пиян зад волана. Управляваният от него лек автомобил е спрян за проверка в селото. Шофьорът е тестван за алкохол. Дрегерът отчел 2,12 промила в издишания въздух. Съставен му е акт и му е издаден талон за медицинско изследване. Водачът не приел показанията на техническото средство, не дал кръв за медицинско изследване и не получил екземпляр от талона за кръвен анализ. По случая е образувано бързо производство.
Получен е
в медковския участък на полицията за извършване на незаконна сеч в землището на селото. При посещение на сигнала служителите на реда установили на място 24-годишен местен жител, който превозвал с конска каруца кубик дърва за огрев от вида “акация”, без контролна горска марка и превозен билет, доказващ законния произход на дървесината. Съставен му е акт. Същия ден е засечен и 38-годишен мъж Сливовик, който също с талига транспортирал кубик акация. И на него му е съставен акт. Незаконни дърва за огрев са намерени в къщи в Княжева махала и Долно Церовене.
Горяла е
селскостопанска постройка в Монтана. Пламъците са изпепелили 80 квадрата покривна конструкция, по 1 тон сено и слама, други три постройки, три свине-майки и 10 овце. Предполагаема причина е неправилно ползване на открит огън. Няма пострадали. Два екипа огнеборци са се борили с пожара.
Проникнато е
в частен необитаван дом в Гаврил Геново, откъдето е извършена кражба на чипровски килим с размери 2,85 метра на 2,10 метра, чиято стойност е в процес на установяване. Собственик на имота е 54годишен жител на София. От извършените оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието. Това е 16-годишен местен жител. Килимът е иззет и върнат на собственика.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso