Бр. 47 (2456), РіРѕРґ. РҐРҐVIII, 5 - 11 РґРµkeРјРІСЂРё 2017 Рі. | Начало | Регистрация | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerУдостоиха фирми с почетната значка на Монтана
Яна АЛЕКСАНДРОВА
Три дружества отличи с почетната значка на Монтана по повод 126-ата годишнина от обявяването на селището за град кметът Златко Живков. Наградата, която традиционно се дава от 17 години насам, е за принос в икономическото развитие на общината. Призът е за “Компас” “ОПТИКОМ” и “ЕМКО”.
“Компас” е с над 20-годишна история. Основана през 1996 година, компанията стартира с производство на пастети и стерилизирани меса в малко собствено предприятие разположено в Комарево. Днес модерната фабрика е с площ над 6 200 квадратни метра. Дружеството изгражда ново предприятие за производство на рибните си продукти в Монтана, което ще бъде отворено до края на годината. То ще разполага и с голям логистичен център. В “Компас” работят над 360 висококвалифицирани служители с дългогодишен опит
През 2014 г.“Компас” е избран от българския потребител за производител, който предлага най-високо качество на  пастети и готови стерилизирани ястия. През следващата година завоюва приза на Best Buy Awards Bulgaria за производител №1, който предлага най-добро съотношение цена-качество. Тогава марката е избрана за любима на българския потребител в категория месни продукти. 
ОПТИКОМ ООД е сред лидерите в търговията на едро и дребно със земеделска техника, резервни части, сервизни услуги и ремонти.  Дружеството е първият инвеститор в Технологичния парк на Монтана. Компанията отваря свое представителство на територията му през юли 2012. През 2014 г. фирмата е първата, закупила терен от 7,5 дка, върху който изгражда модерен агроцентър, включващ съвременен сервиз за ремонт, обслужване и поддръжка на трактори и земеделска техника, както и магазин и склад за резервни части и смазочни материали, конферентна зала за обучения и срещи с клиенти, просторни и удобни офиси. Осигурен е и достъп за хора в неравностойно положение. Лентата на новия обект беше прерязана на 12 май 2016 г. от Нейно превъзходителство посланика на Великобритания у нас Ема Кейт Хопкинс, кметът на Монтана Златко Живков, представителите на партньорите на инвеститора. Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв. и осигурява работни места на девет служители, които се грижат за машините на над 600 земеделски стопанства в Северозападна България.
Група “Емко” придобива обособена част от бившия военен завод “Пима”  в началото на века. В  момента  във фирмата работят 360 човека. За последните две години стойността на активите й нараства на над 440 млн. лева, суровинната и материална обезпеченост надхвърля 215 млн. лв, нетните приходи от продажби достигат 220 млн. лв. Дружеството инвестира в ново високо технологично оборудване, закупуване на машини без аналог в региона, създават се лаборатории за най-модерни съвременни анализи, проектантско-конструкционен отдел с пълна софтуерна обезпеченост, обособяват се иновативни високотехнологични, механични и химически индустриални производства по всички европейски и световни стандарти, екологично съобразени с критериите за опазване на околната среда. Бизнес програмата предвижда за следващите две години инвестиции над 50 млн. лева, откриване на нови над 200 работни места.

| Вижте коментарите |Добавете коментар | Назад |

Title here!

Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso