Бр. 47 (2456), РіРѕРґ. РҐРҐVIII, 5 - 11 РґРµkeРјРІСЂРё 2017 Рі. | Начало | Регистрация | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerУкрепват орсойското свлачище преди зимата
Шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов и заместник-министърът Валентин Йовев обиколиха Северозапада и провериха как вървят пътните ремонти
Янка АПОСТОЛОВА
Приоритет на агенция Пътна инфраструктура е овладяването на опасното свлачище между Орсоя и Сливата. За спирането на процесите са отделени около 1 милион лева. Там вече започва работа по отводняването, дренирането и изкърпването на трасето, която трябва да приключи до края на декември.
Свалачището между селата Орсоя и Сливата се активизира преди около година. То съсипа десетина километра от пътя Видин-Лом, който сега е нагънат като хармоника и оттам почти не може да се минава. Участъкът е опасен, децата не могат да стигнат до училище. Няма как и да бъде поддържан през зимата.
“За нас това е основен приоритет. Всички необходими мероприятия ще бъдат извършени в рамките на декември, за да може пътят да бъде използван. Ако свлачището не бъде овладяно, напролет ще търсим други варианти. Представете си колко би струвало на държавата 8-10 километра свлачище. Надявам се всичко, което ще направим сега, да има положителен ефект”, коментира председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов (в средата).
Инж. Атанасов заедно със заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев инспектираха ремонта на пътя Монтана-Белоградчик през Превала. Трасето е особено важно за туризма в региона. През последните две години е ремонтиран участък от около 18 км. До края на идния юни ще бъдат преасфалтирани и останалите 17 км. “Така този изключително важен за туризма в региона път ще е в перфектно състояние. Сега работим по отводнителните мероприятия, предстои укрепването на банкети и чистеното на канавките, ще има и временна маркировка. През пролетта отново започват ремонтните дейности. Нямам притеснения за качеството и сроковете. Фирмата, която го прави, се справя перфектно”, изтъкна той.
Председателят АПИ бе категоричен, че реконструкцията на отсечката Мездра-Ботевград започва догодина.
“Напредва бързо проектът за разширяването на пътя Мездра-Ботевград, който е част от Е-79. Имаме готовност, ще стартираме същинската работа догодина. В момента вървят отчуждителни процедури. Търсим най-оптималните обходни маршрути”, подчерта инж. Атанасов.
Във Видин инж. Дончо Атанасов и Валентин Йовев обсъдиха изграждането на скоростния път Видин-Монтана-Враца-Мездра-Ботевград.
“До десетина дни започва рехабилитацията на отсечката Костинброд до отклонението за Годеч. Догодина ще търсим финансиране и за участъка между Боровци и Монтана. Тогава ще бъдат укрепени и двете свлачища край Чернила.
Така ще бъде готов почти целия път през прохода Петрохан”, добави още Атанасов.

| Вижте коментарите |Добавете коментар | Назад |

Title here!

Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2015 Powered by Advirso