r sЂ._49_(1989),_rіrѕrґ._rҐrҐiii,_28_sЋrЅrё_-_2_sЋr»rё_2012_rі. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerПъстра палитра от събития за деня на Дунав
Млади еколози от Лом почистиха крайречната зона в участъка от сградата на морския клуб до края на плажната ивица. Екоакцията е част от едноседмичната общинска програма, посветена на Международния ден на Дунав, който отбелязваме на 29 юни.
Кметът Иво Иванов даде старт на инициативата и благодари за ентусиазма, който е гаранция, “че всички ние ще живеем в по-чиста околна среда”. В оборката се включиха доброволци от общинския ученически клуб “Екология и опазване на околната среда”, Центъра за извънучилищни дейности, екоклуб “Нова генерация” и Велополицейска академия при СОУ “Димитър Маринов”, възпитаници на дом “Милосърдие” и на Центъра за настаняване от семеен тип, представители на Детския и младежкия парламент-Лом и на Български младежки червен кръст. От общината бяха осигурили чували и ръкавици за всички участници в почистването.
Пак по случай 29 юни петнайсет ученици от Велополицейската академия се включиха в колопоход по маршрута Лом-Орсоя-Сливата-Добри дол и обратно. Вчера под мотото “Аз обичам Дунав” бе организирано модно ревю. Деца от детските градини представиха модели, изработени от отпадъчни материали. Дефилето започва от сградата на общината и приключи до паметника в центъра. За днес пък е предвидена разходка по река Дунав до остров Ибиша. Целта е подрастващите да се запознаят с характерни за дунавските острови съобщества - заливни гори и блата, както и убежища на редки и застрашени от изчезване растителни и животински видове. Тя започва в 9 часа. Вечерта пред общината ще бъде открита фотоизложба под надслов “Два свята”.
На 29 юни в 18,45 ч. започва шествието на ломчани от всички възрасти и на младежките организации. Малко по-късно ще бъде открито кулинарното изложение “Дунавски изкушения”. То “ще окупира” амфитеатъра в Дунавския парк. Пак там ще е концертът под мотото “Вдъхновени от Дунав”. Програмата включва също демонстрация с хвърчила и ракети на клуб “Моделизми”.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso