Бр. 5 (2753), год. ХХХV, 6 - 12 февруари 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЧерна хроника
Установени са
шест нарушения в хода на специализирана полицейска операция, проведена на територията на районното управление на МВР в Берковица по метода “Широкообхватен контрол”. За тях са съставени шест акта, като един от тях е на водач, употребил алкохол. Шофьорът не приел показанията на уреда и поискал да даде кръв за медицинско изследване. Връчени са 32 фиша, от тях 31 са електронни за превишена скорост. Проверени са 55 човека и 40 моторни превозни средства. При акция по контрол на пътното движение в Лом са проконтролирани 41 автомобила и 124 души. Констатирани са 39 нарушения. Съставени са 12 акта. Наложени са 25 глоби с фиш. Връчени са пет електронни фиша. Констатирани са 13 нарушения на скоростните режими.
Засечен е в Медковец
лек автомобил без поставени регистрационни табели на определеното за това място. Зад волана бил 61-годишен местен жител, правоспособен водач. При извършената проверка е установено, че регистрацията на колата е прекратена на 3 януари. На нарушителя е съставен акт.
Спипан е зад волана
на пътя от Монтана за Видин 30-годишен мъж от с. Цар Шишманово, лишен от право да управлява моторно превозно средство по административен ред на 1 март миналата година. За извършеното нарушение е съставен акт и е образувано досъдебно производство.
Задържан е
за денонощие 34-годишен мъж от Медковец, подкарал кола дрогиран. Той е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство и е установено по надлежния ред наличие на амфетамин. Издаден му е талон за медицинско изследване, но той приел показанията на техническото средство. Извършен е оглед на местопроизшествие в присъствие на водача и автомобилът е иззет. По случая е образувано е бързо производство.
Разкрити са
трима мъже на 32 г., 44 г. и 35 години от Монтана, откраднали на 10 януари мъжка чанта с лични документи и сумата от 240 лв., собственост на 70-годишен пенсионер от Мартиново. Вещите, обект на престъпно посегателство, са установени, иззети и върнати.
Арестуван е
47-годишен криминално проявен и осъждан жител на Вършец, подпалил в нощта на 31 януари необитаема къща, собственост на 80-годишен негов съгражданин. Вследствие на пожара са унищожени помещения на първия етаж и част от покривната конструкция. Извършен е оглед и в РУ Берковица е образувано досъдебно производство.
Съставен е акт
на 44-годишен мъж от Долно Озирово, карал нередовен автомобил. Колата му е спряна от дежурен автопатрул. При последвалата проверка е установено, че тя е със служебно прекратена регистрация. Работа по случая продължава РУ Берковица.
Станала е
катастрофа с материални щети в Лом между лек автомобил, управляван и собственост на 59-годишен мъж от Димитровград и кола, шофирана от 71-годишен жител на крайдунавския град. В хода на проверката с дрегер е установено, че пробата на по-младия водач е положителна, като уредът е отчел 1,47 промила алкохол в издишания въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване и той дал кръв за анализ. Съставени са му два акта. Образувано е бързо производство, а колата му е репатрирана до Монтана.
Ударили са се
в Сталийска махала електрически скутер и велосипед. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с “Алкотест 7510”. Установено е, че пробата на 61-годишния мъж със скутера е с 1,01 промила концентрация в издишания въздух, а на 57-годишния колоездач е 0,91 промила. Съставени са 3 акта, снети са две сведения и е изготвено полицейско разпореждане.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso