. 59 (2382), . VII, 30 - 12 2016 . | Начало | Архив | Търсене | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


АПИС е пионер и доказал се лидер в областта на разработването, усъвършенстването и продажбата на правно-информационни системи в България.


FreeCurrencyRates.comeXTReMe TrackerБлагородничка дари социални центрове в Берковица
Янка АПОСТОЛОВА
Баронеса Рени фон Бехтолсхайм
Поредното си дарение в Монтанско направи немската баронеса Рени фон Бехтолсхайм, която е с български корени. Този път тя осигури хранителни продукти за социални заведения в Берковица.
Сърцатата българка, която от няколко години активно доставя помощи в областта, този път осигури трийсет кашона бананова каша и двайсет кашона сокчета. Те ще бъдат разпределени между детската ясла, домовете за настаняване от семеен тип и защитено жилище в Берковица. Пратката беше доставена от представителите на баронеса фон Бехтолсхайм - доц. д-р Борислав Великов, който е народен представител от Реформаторския болк и общинския съветник Цветанка Бисерова.
През миналия март благородничката достави 40 детски легла с матраци, 40 столчета, 10 маси, шкафчета и друго обзавеждане на детската градина “Буратино” в Монтана. Тогава тя докара и дрехи за социални домове. В дните около Рождество Рени фон Бехтолсхайм зарадва 71 деца и младежи с  увреждания от шестте социални центъра и защитеното жилище в областния град. Всеки от подрастващите написал писмо до дядо Коледа. След това писмата стигнали до баронесата, която ги разпределила между немски семейства. Така са осигурени подаръци за възпитаниците на социалните заведения, като част от средствата за тази инициатива са дадени от Малтийския орден. За децата и младежите бяха доставени също зимни обувки, якета, спортни екипи, пижами. За девойчетата имаше дори бижута и козметика. На центровете бяха дарени компютри, фотоапарати, климатици, спално бельо, пакетирани храни и памперси.
Рени фон Бехтолсхайм ръководи лаборатория за клинично изследване на лекарства към известен фармацевтичен немски концерн. Захванала се с благотворителност преди десетина години. Тогава я помолили да достави дарение у нас. Тя се свързала с Малтийския орден, откъдето предоставили транспорта. И това се превърнало в необходимост за нея. Покрай работата си се срещнала с доц. Великов. Той й предложил да подпомага също нашата област и тя веднага се съгласила.
По традиция два пъти в годината баронесата посещава родината и носи тонове помощи за социални домове и обикновени хора. Доставката им се прави със съдействието на организация към Малтийския орден, отговаряща пряко за разпределението им.
От местната управа в Берковица изказаха огромната си благодарност към дарителите. От администрацията изразиха надежда, че подкрепата ще продължи, за да бъдат гарантирани грижите за децата, настанени в социалните заведения.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso